El nou Palau de Justícia de Martorell, pel 2024

El Departament de Justícia invertirà vuit milions d'euros i les obres començaran el juliol del 2022

El Departament de Justícia invertirà vuit milions d’euros en el projecte i la construcció del nou Palau de Justícia de Martorell. Estarà ubicat al solar que hi ha a Can Carreras, al costat de l’estació de Martorell Central dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Les obres començaran el juliol de 2022 i tindran una durada de vint mesos. L’edifici estarà operatiu el març de 2024. El solar és dels FGC, però ara la Generalitat el traspassarà al Departament de Justícia perquè hi construeixi l’edifici. L’Ajuntament, per la seva banda, té previst aprovar al Ple d’aquest gener el planejament urbanístic que permetrà la construcció d’un equipament judicial a la zona.

martorell jutjat 2

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat aquest dijous el solar on s’aixecarà la construcció. Ha estat acompanyada pel president del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, i per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha explicat durant la seva visita que “necessitàvem un Palau de Justícia nou que estarà definitivament en funcionament l’any 2024. El Departament de Justícia té ja el Pla d’Inversions i d’Equipaments aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i la partida pressupostària adjudicada a l’obra d’aquesta edificació”. El president de FGC, Ricard Font, ha assegurat que “cedir aquest solar gratuïtament per construir uns jutjats té una intencionalitat pròpia. Pensem que en aquest espai aconseguirem una intermodalitat funcional, que vol dir que tota la gent que hi passi, disposarà d’un servei de transport públic a tocar, i suposarà un increment de passatgers i serveis”. “La realitat és que tindrem uns jutjats que seran els què necessitem per a prestar un bon servei”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Captura de pantalla 2019 01 16 a las 16.04.57

Punt i final

 El nou Palau de Justícia agruparà totes les dependències judicials de la ciutat en un únic edifici i resoldrà les mancances actuals. Martorell compta amb set jutjats dispersats en sis edificis diferents del passeig Sindicat i de l’avinguda Pau Claris, tots de lloguer. Són instal·lacions petites, antigues i en mal estat. El mobiliari ha quedat vell, els edificis tenen filtracions i hi ha dependències amb problemes d’accessibilitat. A banda, no tots els jutjats disposen de cel·les per a detinguts.

Mentre no es disposi del nou edifici, el Departament de Justícia ha previst un pla d’actuacions per fer reparacions relacionades amb la il·luminació, la ventilació o l’electricitat.  La superfície actual destinada als usos judicials és d’uns 2.300 m2. El nou Palau de Justícia tindrà 5.050 m2. La ciutat, per tant, guanyarà gairebé 3.000 m2 en serveis judicials. 

Captura de pantalla 2019 01 16 a las 16.07.10

Llarga reivindicació

El municipi baixllobregatí reclama des de fa anys un edifici judicial en condicions. L’Ajuntament, de fet, va arribar a un acord amb la Generalitat l’any 2006 per fer un Palau de Justícia en uns terrenys ubicats entre les avingudes Pau Claris i Montserrat. L’operació, però, no va tirar endavant perquè l’Agència Catalana de l’Aigua va declarar la zona inundable. El Departament de Justícia va buscar després un edifici de lloguer d’uns 5.000 m2 per ubicar-hi tots els jutjats, però Martorell no disposa d’una oferta d’aquestes característiques.

Generalitat i Ajuntament s’han decantat finalment per l’opció de construir el Palau al solar de Can Carreras, ben situat i de fàcil accés per a la ciutadania. Els jutjats de Martorell donen servei a nou municipis de les comarques del Baix Llobregat i L’Anoia, amb una població de 135.000 habitants. La plantilla és de 86 persones.  

 

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix