Gemma Torres, nova directora de la presó de Brians 1

Imprimeix

Substitueix a Josep Font, que va dimitir després de ser víctima de diverses amenaces de mort per part suposadament de treballadors

Gemma Torres ha pres possessió com a directora del centre penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires aquest dimarts al matí. Pren el relleu a Josep Font, que va dimitir el 19 de desembre, víctima de diverses amenaces de mort per part suposadament de treballadors, segons informa l’ACN. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona el 1991, té un post grau a la Unitat de Teràpia de Conducta de la UB i és especialista en psicologia clínica. Fins ara era directora de la presó més gran de Catalunya, la de Brians 2.

Centre Penitenciari Brians 1 Sant Esteve Sesrovires

Trajectòria

La trajectòria de Torres en l’execució penal s’inicia com a psicòloga del Centre Penitenciari de Joves l’any 1994, i més tard del de Quatre Camins. Deu anys després, reorienta la seva activitat professional a l’àmbit de la justícia juvenil, primer com a membre de l’Equip d’Assessorament Tècnic als Jutjats de Menors de Barcelona, i més tard com a psicòloga del centre educatiu Can Llupià de Barcelona.

67

La seva tornada als serveis penitenciaris es produeix l’any 2009, com a psicòloga de la secció de tractament, en la que durant un any coordina els programes de conductes addictives, per passar després a encapçalar la Unitat de Formació Inicial. El 2013 entra a formar part de l’equip directiu del centre penitenciari més gran de Catalunya, Brians 2, com a subdirectora de tractament, fins que el 2016 esdevé la màxima responsable del centre, càrrec que ha ocupat fins a l’actualitat.

Torres és autora de diferents publicacions com ara 'El clima social i emocional en els mòduls de participació i convivència dels centres penitenciaris catalans', en coautoria amb Jordi Camps, o 'Els delinqüents sexuals a les presons'. I també ha pres part de diferents estudis, investigacions i projectes docents de l’àmbit penal. La direcció de Brians 2 queda pendent d’un nomenament que es produirà en els propers dies.

Redacció / Fotos: Arxiu