Es presenta la nova Unió de Cooperadors de Gavà

Un projecte que es posa en marxa definitivament aquest mes de gener amb l’inici de les obres de rehabilitació de l’històric edifici

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presentar dissabte 12 de gener la nova Unió de Cooperadors, un projecte que aquest gener es posa en marxa definitivament amb l’inici de les obres de rehabilitació de l’històric edifici de la Rambla i que ha comptat amb la participació de la ciutadania en la definició dels seus usos i espais.

En el decurs de l’acte, es van donar a conèixer els detalls del projecte de remodelació de l’edifici, que respectarà el seu origen com a cooperativa de consum fundada als anys 30, i l’adaptarà a les noves necessitats per convertir-lo en un referent del coneixement, la innovació social, l’economia social, cooperativa i sostenible, i l’emprenedoria col·laborativa.

DwtUQVRXcAUwHlq

Jordi Tort, Tinent d’alcalde i president de l’Àmbit de Nova Governança i Economia, va destacar durant la seva intervenció que “al principi no va ser fàcil, perquè tothom volia veure els seus projectes plasmats entre les parets que ens envolten, però vam deixar de banda els anhels individuals per començar a imaginar col·lectivament, de manera solidària i compartida”. Mentrestant, Xavier Segura, director de serveis de l’Espai Públics de l’AMB, va dir que “no és freqüent participar en un projecte amb aquest fort component social”. D’altra banda, Raquel Sánchez va explica que “hem treballat perquè la Unió de Cooperadors es converteixi en un equipament de ciutat, obert i renovat, on tothom hi tingui cabuda i pugui tirar endavant iniciatives i projectes propis i col·lectius, innovadors i emprenedors.”

DwtVMwrW0AAPOsY

El projecte respecta els elements arquitectònics simbòlics per ressaltar la usabilitat dels espais, amplitud i harmonia per fomentar projectes de col·laboració i noves propostes d’emprenedoria de la ciutadania de Gavà. Meritxell Inaraja, arquitecta del projecte, va presentar la imatge que presentarà l’edifici i va manifestar que “la idea principal era recuperar l'essència de l'edifici però adaptant-lo als usos i necessitats propis d'un edifici públic actual”. I Gemma García, copresidenta de la Federació de Cooperatives de treball de Catalunya va indicar que “la Unió de Cooperadors no és només l'edifici, sinó tot el projecte al darrera que aposta per l'economia social i cooperativa”. Per últim Andrés Andrés, coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Ecònomic del Consell Comarcal del Baix Llobregat va manifestar que “la Unió de Cooperadors estigui a l’Ateneu Cooperatiu permet que els diferents projectes del Baix Llobregat estableixin una xarxa d’intercanvi d’idees.”

Dwt9CzHWsAEBqjC

Dwt9Cx6X4AAjJ8o

Per acabar, els assistents a la presentació, al voltant del centenar de persones, van poder recórrer els espais de l’actual edifici, on van poder veure de primera mà com serà la futura Unió de Cooperadors.

Procés participatiu

Un procés de participació ciutadana ha permès definir Unió de Cooperadors com una comunitat i un espai polivalent per a la Innovació, l’Economia i la Inclusió. Un equipament que ha d’esdevenir un connector de persones i projectes impulsant programes en els àmbits del coneixement, la innovació social, l’economia social, el cooperativisme i la sostenibilitat. Un espai de coneixement, formació, educació i empoderament de la ciutadania, d’intercanvi d’idees i projectes i transmissor de valors.

Dwt9Cx5XgAEOV3f

Es tracta d’un edifici històric i amb un gran valor arquitectònic que es posarà al servei de la ciutadania mantenint els seus valors identitaris i el seu origen com a cooperativa de consumidors. L’equipament vol ser pioner i referent en l’entorn metropolità com un espai que acollirà activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible, intel·ligent i integrador mitjançant l’activació d’espais i instruments per al talent i la capacitació personal i col·lectiva, la cooperació, l’economia verda, els projectes emprenedors, l’economia sostenible i circular i la lluita contra l’atur. Unió de Cooperadors estarà en xarxa amb altres espais i experiències territorials i europees en els àmbits de la innovació, l’economia i la inclusió.

 

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Unió de Cooperadors

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix