El Servei Local de Teleassistència dona servei a 16.746 persones al Baix

Imprimeix

La comarca disposa de dues unitats mòbils de primera resposta, que s'ubiquen a Martorell i a Sant Feliu de Llobregat

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha acabat l'any 2018 donant servei a 16.746 persones usuàries al Baix Llobregat, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Aquest servei, d'atenció domiciliària, garanteix la seguretat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes.

89a16b43 57ed 4cfe ba10 95538e18398c

A més, la comarca del Baix Llobregat disposa de dues unitats mòbils de primera resposta, que s'ubiquen a Martorell i a Sant Feliu de Llobregat, i tenen com a finalitat atendre emergències i contingències, tot i que poden donar suport a seguiments.

teleassistencia3

Actualment, el Servei Local de Teleassistència és un dels serveis socials amb una major implantació territorial. A tota la demarcació es dona una cobertura de l'11,80% de la població major de 65 anys i del 30,80% sobre la població major de 80 anys, amb una elevada satisfacció per part de les persones usuàries i de les seves famílies.

Aquest servei funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que permet estar connectat de forma permanent amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Redacció / Fotos: Arxiu-Diputació