El Servei Local de Teleassistència dona servei a 16.746 persones al Baix

La comarca disposa de dues unitats mòbils de primera resposta, que s'ubiquen a Martorell i a Sant Feliu de Llobregat

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha acabat l'any 2018 donant servei a 16.746 persones usuàries al Baix Llobregat, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Aquest servei, d'atenció domiciliària, garanteix la seguretat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes.

89a16b43 57ed 4cfe ba10 95538e18398c

A més, la comarca del Baix Llobregat disposa de dues unitats mòbils de primera resposta, que s'ubiquen a Martorell i a Sant Feliu de Llobregat, i tenen com a finalitat atendre emergències i contingències, tot i que poden donar suport a seguiments.

teleassistencia3

Actualment, el Servei Local de Teleassistència és un dels serveis socials amb una major implantació territorial. A tota la demarcació es dona una cobertura de l'11,80% de la població major de 65 anys i del 30,80% sobre la població major de 80 anys, amb una elevada satisfacció per part de les persones usuàries i de les seves famílies.

Aquest servei funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que permet estar connectat de forma permanent amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Redacció / Fotos: Arxiu-Diputació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix