Cop policial als robatoris de joieries

Imprimeix
Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut a Sant Vicençs dels Horts i a Sant Feliu de Llobregat quatre membres d’un grup organitzat dedicat als furts de joies a diverses zones d’Espanya.

Dues dones de nacionalitat romanesa van ser arrestades mentre intentaven assaltar una joieria a Sant Vicenç dels Horts. L’avís de la botiguera, a través d’una alarma d’atracament, va resultar decisiu. Minuts abans, les dues sospitoses havien demanat a la dependenta veure abundants joies per valor d’uns 12.000 euros. Un cop van arribar els agents, l’actitud sospitosa de les dones va motivar la detenció.

Dos dies després, agents de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir dos homes més, també de nacionalitat romanesa, relacionats amb les detingudes i que tenien ordres de detenció pels mateixos fets.

Els investigadors han pogut demostrar que tots quatre detinguts formen part d’un grup que es dedicava a cometre aquest tipus de furts a joieries per tot el territori espanyol, han explicat fonts policials.

Modus operandi

Aquest tipus de furts es realitzen distraient a la dependenta del comerç. Amb l’excusa de què la seva filla es casarà properament, la filla diu que li mostri joies, primer anells, desprès cadenes, posteriorment rellotges, fins que la mare aprofita el descuit de la treballadora per amagar-se les joies en la faldilla amb el folre en forma de sac que porta amagada a sota d’un altre faldilla.

Les joies que sol·liciten a la dependenta són les de més valor. La filla fa ostentació de joies i de diners en efectiu (bitllets de 500 euros i de 50 euros) que porta al moneder per fer pensar a la treballadora de la joieria que compraran les joies.

Redacció | Foto: Arxiu