Castelldefels crea una plataforma de recollida de aliments

Imprimeix

L'Ajuntament de Castelldefels ha posat en marxa una plataforma solidària de recollida d'aliments amb l’objectiu de donar suport a les famílies que passen per dificultats i de contribuir a que tothom tingui les necessitats bàsiques cobertes, han informat aquest divendres fonts municipals.

La plataforma pretén coordinar i impulsar els esforços de totes les persones, entitats i comerciants que vulguin col·laborar en el projecte.

L’entitat neix amb la intenció de difondre la idea d'un municipi en què “sigui fàcil evitar el malbaratament d'aliments i recursos”, han explicat des de l’Ajuntament.

En una primera fase, s'organitzarà una recollida d'aliments tots els primers dissabtes de cada mes, a la porta de determinats establiments del municipi, amb l'objectiu de facilitar les donacions individuals.

Prova pilot aquest dissabte a l'Ànec Blau

La primera acció, com a prova pilot, serà una recollida d'aliments a la porta del Mercadona del centre comercial l'Ànec Blau aquest dissabte 11 de febrer.

En una segona fase seran els comerciants i botiguers els que podran afegir-se, fent donació de productes que no posin a la venda, a causa d'estar pròxims a la data de consum preferent, per tenir l'envàs deteriorat, o perquè tinguin un excés d'estoc.

La plataforma la posa en marxa la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Castelldefels, con­juntament amb Càritas, Creu Roja, l'Esglèsia Evangèlica, l'Associació Ajut Social Garraf, l'Associació de Voluntaris de Castelldefels i l'assessorament del Banc d'Aliments.

Redacció | Foto: Arxiu