L’FGC utilitzarà energia elèctrica renovable a partir de 2019

Ferrocarrils millorarà la seva eficiència energètica i a partir del 2020 amb l’objectiu que el 50% sigui d’origen solar

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han presentat avui l’Estratègia contra el canvi climàtic 2019-2021 de la companyia. L’estratègia de Ferrocarrils estableix els eixos d’ambientalització per implantar amb l’horitzó posat en l’any 2021, orientats a reduir l’impacte ambiental de l’empresa, no només de la producció dels serveis de transport i turístics que ofereix sinó també des del vessant de la gestió interna.

74

En aquest document, Ferrocarrils es compromet a incorporar en la seva estratègia empresarial la preservació del medi ambient, eliminant o reduint els impactes negatius i les conseqüències no desitjades que pugui generar l’exercici de la seva activitat, així com treballar en l’àmbit de l’economia circular per tal de reduir i ser més eficients en l’ús de recursos, conservar la biodiversitat i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

El president d’FGC ha destacat que com a companyia estem dissenyat una estratègia que persegueix fer front a tres reptes que tenim com a país als quals volem contribuir a donar-hi resposta: el repte de la globalització, el desafiament tecnològic i la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire”. En aquest sentit, Font ha afegit que “avui parlem dels tres reptes posant l’accent en el tercer, que és global i que té en la tecnologia part de les seves respostes. Sempre hem parlat d’equilibri territorial i de la contribució del transport públic i de les infraestructures a assolir-lo. Ara també volem parlar d’equilibri ecològic i de com FGC esdevé un factor que contribueix a aquest equilibri.”

94e43bfd 8a40 4d9e af36 aab76901590c

D’altra banda, Subirà ha afegit que accions com aquestes s’alineen amb l’agenda 2030 del Govern, que ha adoptat els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides com a full de ruta del pla de govern, amb eixos com la lluita contra el canvi climàtic, l’impuls a les energies netes i sostenibles,  la conservació de la biodiversitat o l’economia circular a través de la producció i el consum responsable. Ferrocarrils, amb la seva Agenda de Millora Ambiental, contribuirà que Catalunya compleixi amb els objectius que té establerts com a país.

Redacció / Fotos: FGC-Arxiu-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix