Vallirana continuarà sense formar part de la zona 1 d’integració tarifària

Imprimeix

L’AMB no autoritza el conveni amb el municipi i l’ATM tampoc vol modificar l’actual mapa de zones

 

Vallirana continuarà, de moment, fora de la zona 1. L’Ajuntament ha mantingut reunions amb els responsables del transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) però sense cap resultat positiu per al municipi baixllobregatí. De fet, en un primer moment des de l’AMB es veia viable poder signar un conveni per tal que Vallirana formés part de la zona 1. Quan es va iniciar els tràmits per formalitzar el conveni des dels serveis jurídics de l’Àrea es va emetre un informe que especificava que no pot signar un conveni d’un àmbit en el qual no es tenia competència.

L’informe també especificava que l’ATM, que és qui té la competència mentre Vallirana no formés part de l’AMB, podia autoritzar fer una addenda a l’actual contracte de servei de transport i establir unes noves tarifes d’acord amb la integració tarifària de zona 1. No obstant això, després de fer una reunió a nivell tècnic no es vol modificar l’actual mapa de zones.

Bus ExprA s arxiu.1

Buscant una solució

Des del consistori es demanarà una reunió amb el conseller de territori de la Generalitat per explicar la situació i el greuge comparatiu que pateix Vallirana. Una reunió a la qual es convidarà a la resta de partits del consistori. Una trobada amb el conseller que també ha de servir per poder accelerar les modificacions legislatives necessàries perquè el municipi formi part de l’AMB i es solucioni el greuge històric amb la resta de municipis del Baix Llobregat que envolten la nostra vila.

Captura de pantalla 2018 12 28 a las 7.56.39 bona

Tot i que no serà possible amb data 1 de gener la integració tarifària de Vallirana a la zona 1, des de l’Ajuntament es continuarà treballant per assolir aquesta fita, i en el pressupost municipal del 2019 ja s’hi inclou una partida per al possible conveni que faci possible aquesta integració tarifària l’any vinent.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB