Sant Feliu se suma a aplicar mesures contra la pobresa energètica

Imprimeix

El municipi, juntament amb vuit ciutat més, demanen al Govern central que reprodueixi l'anomenat principi de precaució que ja recull la llei catalana

Sant Feliu de Llobregat és una de les nou ciutats de l'estat espanyol que han reclamat a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que les empreses energètiques no puguin tallar els subministraments a nuclis familiars sense comprovar abans si estan en situació de vulnerabilitat. Així, els municipis demanen al Govern central que reprodueixi l'anomenat principi de precaució que ja recull la llei catalana contra la pobresa energètica. L'Ajuntament ha signat i enviat la carta que recull la demanda a Ribera conjuntament amb Barcelona, València, Madrid, Cadis, Pamplona, Saragossa, Santiago de Compostel·la i Rivas-Vaciamadrid.

imatge portada tpe

Les nou ciutats reclamen també ampliar el bo social, un mecanisme que preveu rebaixar la tarifa de subministrament a famílies vulnerables. Concretament, demanen que s'ampliï la cobertura, ja que actualment només es poden acollir al bo els clients de vuit comercialitzadores, del total de 700 que hi ha a l'estat espanyol. Un fet que qualifiquen de "discriminació injustificable" a la carta enviada a Ribera.

A més, proposen que els contractes de subministraments s'adaptin a la capacitat econòmica de la família abans de l'aplicació del bo social, concretament amb l'optimització de la potència de la tarifa. L'objectiu és evitar descomptes sobre factures molt més altes del que seria necessari.

 

Redacció / Fotos: Arxiu