San José reclama a Recoder el soterrament de les vies ferroviàries

Imprimeix

L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, s’ha reunit aquest dimecres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font.

San José ha demanat a la Generalitat la inclusió del soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu en el marc del Pla de Rodalies 2011-2015, que el Ministeri de Foment ha de dur a terme per a la millora de la xarxa ferroviària metropolitana de Barcelona.

L’alcalde de Sant Feliu ha insistit en què el soterrament a Sant Feliu és un “problema global” i que no ha de ser considerat “exclusivament com una millora urbanística de la ciutat”.

“És imprescindible incloure l’obra del soterrament en el Pla de Rodalies perquè millorin la seguretat, la freqüència i el recorregut de trens de la línia R 4”, ha dit San José.

“Sense la supressió del pas a nivell de Sant Feliu, és impossible la millora del conjunt d’aquesta línia”, ha afegit l’alcalde santfeliuenc. 

Moció i finançament

San José ha presentat al conseller una moció conjunta de tots els municipis per on passa la línia R4 de Rodalies, des de L’Hospitalet fins a Vilafranca del Penedès, per reclamar la millora del servei ferroviari i aconseguir el finançament pel soterrament de les vies a Sant Feliu.

Les dues administracions treballaran conjuntament en els pròxims mesos per tal d’abordar el finançament del conjunt de les obres que caldrà dur a terme a la ciutat de Sant Feliu.

Redacció | Foto: Héctor Marín