Gavà dona el primer pas per al nou eix viari de la C-245

Imprimeix

En el darrer Ple de l’any es va aprovar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gavà i l’AMB per garantir la viabilitat econòmica del projecte

El Ple municipal de Gavà va aprovar amb el vot a favor de PSC, CS, ERC, GSSP, CiU i l’abstenció de PPC, el conveni per al finançament de la part corresponent a Gavà del projecte de construcció del nou carril bus i via ciclista a la carretera C-245 entre Castelldefels i Cornellà.

El conveni, segons va explicar la tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori, Rosa Maria Fernández, estableix que l’organisme metropolità avançarà els 5,3 milions d’euros que haurà d’aportar l’Ajuntament de Gavà per fer realitat el projecte d’integració urbana i de millora de la mobilitat de la carretera al seu pas pel municipi. La resta de la inversió prevista a la ciutat, al voltant d’1,5 milions, anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Imagen1

El projecte té l’objectiu de pacificar la via en el tram comprés entre Castelldefels i Cornellà, i prioritzar el transport públic i la bicicleta en detriment del vehicle privat, impulsant així una mobilitat més sostenible que repercutirà directament en la millora de la qualitat de l’aire.

1481895945456

El nou eix viari integrarà un nou carril bici, que formarà part de la xarxa ciclable metropolitana, i un carril bus segregat de 13 km, on l’AMB implantarà una nova línia d’autobús d’altes prestacions i ocupació. Els dos nous elements, donaran lloc a diferents punts d’intercanvi per connectar amb altres modes de transport públic, com són el metro, Rodalies o el Tram, i els aparcaments de bicicletes.

La Generalitat ha estat l’encarregada de redactar el projecte que pròximament entrarà en fase de licitació.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat