L’Aeroport de Barcelona-El Prat passarà a anomenar-se Josep Tarradellas

La Generalitat lamenta que la decisió s'hagi pres "unilateralment i sense consens" i l’Ajuntament manifesta que continuarà dient-li igual com fins ara

 

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el canvi de nom de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que passarà a dir-se Josep Tarradellas. Es tracta d’una de les mesures que ha tirat endavant l’executiu en la reunió extraordinària celebrada a Barcelona.

Reaccions

En referència a les recents declaracions en roda de premsa de la ministra portaveu Isabel Celà, pel que fa a l'anunci de canvi de nom de l'Aeroport del Prat, segons les quals el Consell de Ministres, reunit extraordinàriament a Barcelona, ha aprovat el canvi de nom de l'aeroport, que prendrà el nom de Josep Tarradellas, Lluís Tejedor, alcalde d’El Prat de Llobregat confirma que, efectivament, la decisió li ha estat comunicada oficialment aquest mateix matí per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. En la conversa la Ministra l´ha informat de la decisió.

5742524 0526 11e9 98a5 005056bd5094 1DSC 8201 Small

L'Ajuntament del Prat considera que aquesta decisió s'inscriu dins l'àmbit del simbolisme en les actuals relacions Catalunya-Espanya, i per tant el consistori i la ciutadania seguiran anomenant-lo Aeroport del Prat. Per aquesta raó, l'Ajuntament no contribuirà en cap polèmica al voltant d'aquesta iniciativa del govern de Madrid.

18605

D’altra banda, segons fonts del Govern, l’Executiu de Quim Torra va desaconsellar a la Moncloa que executés el canvi de nom perquè es tracta d’una qüestió "sensible", que requereix consens. Les mateixes fonts asseguren que els alcaldes de Barcelona i del Prat de Llobregat no han sigut informats de la decisió fins aquest mateix divendres. "No tenim cap problema amb el nom de l’aeroport del Prat, perquè el Prat ens representa com a país. L’aeroport té la millor marca que podia tenir, que és Barcelona. El problema el tenim amb la gestió", afegeixen les fonts de la Generalitat.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix