El viaducte de la C-31 estrena un comptador de bicicletes

L’aparell permetrà registrar el pas de ciclistes per aquest punt i visualitzar el seu nombre, que servirà per estudiar el comportament i hàbits de les persones usuàries d’aquest mitjà de transport rodat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat el primer comptador de bicicletes de la Generalitat, al viaducte de la C-31 que creua el riu Llobregat que enllaça l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. El comptador s’ha col·locat després que el maig de 2018, el Departament va enllestir obres d’ampliació d’aquest viaducte per millorar-hi el pas de vianants i ciclistes. Abans només existia un espai de 75 cm d’amplada per al trànsit no rodat, insuficient per garantir la seguretat i comoditat a peu i en bicicleta. Es tracta d’un punt molt freqüentat per amants d’aquest vehicle no motoritzat, atès que connecta amb els camins existents a les dues lleres del riu Llobregat.

c6ef5e68 8e49 4393 ba4f 0ba2f732ee5f

Característiques

L’aparell consisteix en un comptador de bucles ZELT i un eco-totem de visualització de dades, que distingeix les rodes de les bicicletes segons uns paràmetres concrets. En creuar pel comptador, les persones usuàries de la bicicleta poden conèixer al moment la xifra de bicicletes que han passat durant el mateix dia i l’acumulat de l’any, en una pantalla dinàmica. L’eco-totem transmet les dades via GSM (tecnologia mòbil), s’emmagatzem en servidors segurs, i els tècnics les poden consultar i descarregar via web, per fer seguiment del seu ús i tenir estadístiques que permetin conèixer el comportament real dels usuaris.

Captura de pantalla 2018 12 21 a las 6.53.34

Aquest comptador se suma als dos d’aquest tipus que ja existeixen a tot Catalunya, un instal·lat per l’Ajuntament de Barcelona a la Plaça Tetuan, i un altre per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al Parc Cervantes. Abans d’acabar l’any es preveu també instal·lar un altre a Esplugues de Llobregat, a càrrec del consistori.

L’objectiu és estendre aquests equips per aprofundir en l’estudi, seguiment i avaluació del trànsit de bicicletes a Catalunya, com succeeix també amb altres vehicles rodats que circulen per infraestructures viàries de gran capacitat.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix