S’aprova el Pla Local de Joventut 2019-2022 de Sant Joan Despí

Imprimeix

Entre altres propostes es vol crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el Pla Local de Joventut 2019-2022, un document que defineix les línies d'actuació dels propers quatre anys per tal de garantir la qualitat de vida del col·lectiu jove. El pla fixa com a objectius principals facilitar la capacitat d'emancipació del jovent i adaptar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat a les necessitats d'aquest col·lectiu. 

L'elaboració del Pla Local de Joventut ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones, entre joves menors i majors de 18 anys, entitats, professionals que treballen amb el jovent i agents implicats en les polítiques de joventut (centres educatius, els partits polítics o diferents àrees de l'Ajuntament).

img 3316 0

El Pla estableix dos objectius principals. El primer és incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d'emancipació dels joves, com ara l'ocupació o l'habitatge, amb l'objectiu de facilitar el procés d'abandonament de la llar parental i la possibilitat de seguir residint a la ciutat. El segon objectiu del pla és repensar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat per tal d'adaptar-la a les noves demandes i necessitats del col·lectiu jove, que demana uns espais cada cop més lliures, espontanis i autogestionats. 

Entre altres propostes, el Pla Local de Joventut planteja crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria, treballar per un reglament d'art urbà o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius.

Actualment, a Sant Joan Despí hi ha unes 5.000 persones d'entre 15 i 29 anys, que representen un 15% de la població total de la ciutat.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí