S’aprova el Pla Local de Joventut 2019-2022 de Sant Joan Despí

Entre altres propostes es vol crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el Pla Local de Joventut 2019-2022, un document que defineix les línies d'actuació dels propers quatre anys per tal de garantir la qualitat de vida del col·lectiu jove. El pla fixa com a objectius principals facilitar la capacitat d'emancipació del jovent i adaptar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat a les necessitats d'aquest col·lectiu. 

L'elaboració del Pla Local de Joventut ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones, entre joves menors i majors de 18 anys, entitats, professionals que treballen amb el jovent i agents implicats en les polítiques de joventut (centres educatius, els partits polítics o diferents àrees de l'Ajuntament).

img 3316 0

El Pla estableix dos objectius principals. El primer és incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d'emancipació dels joves, com ara l'ocupació o l'habitatge, amb l'objectiu de facilitar el procés d'abandonament de la llar parental i la possibilitat de seguir residint a la ciutat. El segon objectiu del pla és repensar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat per tal d'adaptar-la a les noves demandes i necessitats del col·lectiu jove, que demana uns espais cada cop més lliures, espontanis i autogestionats. 

Entre altres propostes, el Pla Local de Joventut planteja crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria, treballar per un reglament d'art urbà o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius.

Actualment, a Sant Joan Despí hi ha unes 5.000 persones d'entre 15 i 29 anys, que representen un 15% de la població total de la ciutat.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix