El Consell Consultiu de la Gent Gran alerta de l'abús de medicaments

Imprimeix

També va incidir, durant la celebració de la seva assemblea anual, en les baixes pensions

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat va celebrar ahir dijous la seva assemblea anual. Enguany, el Consell Consultiu ha desenvolupat els seus treballs amb 40 delegades i delegats dels següents municipis: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. Com en anys anteriors, els treballs s’han estructurat en dues comissions, cadascuna de les quals ha elaborat un dictamen.

IMG 0763

El dictamen de la Comissió A s’ha centrat en les pensions, en un any especialment important per la forta mobilització social reivindicant la seva revalorització i sostenibilitat. D’altra banda, des d’aquesta comissió s’està fent també el seguiment de l’elaboració de la Llei de Gent Gran de Catalunya. Com que enguany no s’ha avançat gaire en aquesta Llei, el Consell Consultiu ho ha inclòs novament en un dels seus dictàmens anuals.

La Comissió B ha treballat sobre un tema força preocupant: l’abús de medicaments en les persones grans i l’excessiva medicalització de la vida quotidiana. El dictamen aborda l’abast d’aquesta problemàtica a Catalunya, aprofundint en quins són els fàrmacs dels quals no s’està fent un bon us, ja sigui per part dels/de les professionals que els prescriuen, com dels propis/es pacients.

L’assemblea també ha servit per fer repàs dels treballs realitzats més enllà de les comissions, com per exemple les presentacions als municipis, la participació del Baix Llobregat al Consell de Gent Gran de Catalunya i l’inici d’una col·laboració amb les sindicatures de greuges de la comarca.

IMG 0661

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, ha conduït l’assemblea, presentant la lectura dels dictàmens per part d’una representació de cada comissió, i explicant alguns dels projectes més importants portats a terme recentment pel Consell Comarcal, com per exemple la posada en marxa el Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones (SEAP), servei que atén a persones grans, familiars i professionals del seu entorn, en casos de no bon tracte, o quan es dona algun tipus de maltractament.

La consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI del Consell Comarcal, Vicky Castellanos, ha estat l’encarregada de repassar l’activitat de 2018 i també de presentar el pla de treball i el calendari del Consell Consultiu per a 2019.

Carlos Cháfer, representant del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat al Consell de Gent Gran de Catalunya, ha comunicat a l’assemblea la probable celebració l’octubre de 2019 del 8è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, el que podrà comportar variacions al pla de treball i calendaris aprovat a l’assemblea.

 

Redacció / Fotos: Consell Comarcal Baix Llobregat