Unes 260.000 persones visiten la 72a Fira de la Puríssima de Sant Boi

Imprimeix

L’estand municipal va ser una de les zones més visitades durant els tres dies del certamen

La Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat va tornar a ser un èxit d’assistència. Un dels certàmens firals més antics i més visitats a Catalunya va celebrar la seva setanta-dosena edició del 6 al 8 de desembre. Un esdeveniment que s’ha anat adaptant a les noves realitats i forma part de les línies estratègiques de desenvolupament del municipi baixllobregatí, ja que és un important motor econòmic i una aposta per la sostenibilitat. Enguany, el recite firal a l'aire lliure ha tingut 52.000 m2 i ha comptat amb 485 expositors i 331 parades al carrer. Al voltant de 260.000 persones han visitat el certamen.

oto 1 fira balanc

foto 2 fira balanc

L'estand municipal, que va canviar d’ubicació, ha tingut unes 8.000 visites. Enguany ha estat dedicat a la cura de l'espai públic. La Fira ha volgut seguir mostrant que Sant Boi respira un altre aire tot donant a conèixer el compromís col·lectiu de ser corresponsables dels nostres carrers, places i edificis. Durant els tres dies es va poder gaudir d'una gran experiència interactiva. Hi va haver tallers, un arbre de les idees i altres propostes per aprendre que cuidar l'entorn en què vivim és una responsabilitat de tots i totes que pot ser divertida.

fira 3 balanc

Una altra de les novetats d'aquesta edició de la Fira de la Puríssima és l'ampliació dels espais familiars, amb més animals de granja (unes 1.080 visites), un dels punts més valorats, i més activitats per a persones de totes les edats.

fira 4 balanc

La Fira va ampliar també la zona dedicada a la Mobilitat Sostenible i Saludable i va seguir apostant per la qualitat ambiental, l'ús dels vehicles no contaminants, el transport públic i la mobilitat a peu. Es van poder provar vehicles elèctrics, resoldre dubtes sobre el sistema de càrrega, pedalar i participar en activitats amb una gran presència de públic.

fira 5 balanc

Curtmetratge

Els Cinemes Can Castellet van projectar el curtmetratge 'Sant Boi respira un altre aire’, dirigit pel santboià José Luis López amb producció associada entre Punto & AP (Arte) i l'Ajuntament. En el film, de 15 minuts de durada. Les diverses sessions de tarda van acollir unes 1.800 persones.

fira 6 balanc

D’altra banda, Vicult i Fet a Sant Boi es van consolidar com a espais que volen mostrar el talent i la diversitat cultural de la ciutat. Les programacions inclouen concerts, dansa i activitats participatives. Per Vicult hi van passar 2.400 persones, mentre que Fet a Sant Boi va aplegar unes 600.

fira 7 balanc

D’altra banda, Mercadal gastronòmic va acollir la cinquena Fira de Cervesa Artesana i la quarta Mostra de Food Trucks, dos imprescindibles de la Fira. Pel que fa al producte fresc i de proximitat, la Carpa Fresca va oferir exposicions i tallers els tres dies del certamen. La zona també va ser una de les més visitades.

fira 8 balanbc

El concert de Toteking i Sharif va obrir les activitats de la Fira i el Mercat d'Art Jove va tornar a ser l'espai de promoció dels joves artistes de Sant Boi. El mercat, adreçat a joves de 16 a 35 anys, va disposar d'espais permanents amb exposició i venda d'obres, zona d'experimentació artística i tallers.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat