CoBoi es transforma en el Laboratori d'Innovació Social de Sant Boi

Imprimeix

Es va presentar les noves dependències de Coboi LAB a l'antic edifici de Sant Boi Centreserveis

L’antic edifici de Sant Boi Centreserveis va ser escenari el passat dimarts 4 de desembre de l'acte de presentació del Laboratori d'Innovació Social de Sant Boi (CoboiLAB), a càrrec de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el tinent d'Alcaldia de Territori i Desenvolupament econòmic, José Ángel Carcelén, i el fundador de l'Instituteof Next, Alfons Cornella.

Dtpib9eXcAErQJA

El model d'innovació social de Sant Boi s'inspira, precisament, en la Quàdruple Hèlix (4H) -ciutadania, administració pública, empresa i centres de coneixement- per ser el motor de desenvolupament i transformació de l'economia local. El Laboratori d'Innovació Social sorgeix com una plataforma on els agents socioeconòmics 4H podran col·laborar per detectar reptes i problemàtiques socials emergents i oferir solucions i alternatives innovadores. Representants de la Quàdruple Hèlix intervindran en l'acte de presentació de demà.

47306744 10157237105490955 3543956246698655744 n

CoboiLAB busca convertir-se en una eina pública que inspiri, motivi i faciliti noves formes de fer política pública involucrant a la ciutadania, el teixit empresarial, els centres de coneixement i l'administració pública per generar oportunitats que contribueixin a construir un entorn més saludable i sostenible per a les persones, arribant més enllà del que podria fer cadascú pel seu compte.

Tres funcions

Les funcions del CoboiLAB per contribuir a la transformació social i econòmica del territori es divideixen en tres grans pilars, que es desenvoluparan en funció del repte social que s'estigui afrontant en cada moment. Així, la primera finalitat serà funcionar com una plataforma relacional per atreure, inspirar i dinamitzar comunitats d'interès per abordar de forma col·laborativa reptes socials actuals. En segon lloc, CoboiLAB farà servir eines metodològiques per desencallar, impulsar i reforçar l'impacte d'iniciatives al territori. La tercera funció d'aquesta iniciativa municipal és esdevenir un laboratori on experimentar en un entorn “on equivocar-se acompanyat”.

DtpifF6WoAMsdEp

Evolució

L'Ajuntament de Sant Boi va posar en marxa, a principis de l'any 2014, el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi). Quatre anys després, CoBoi es reformula en una nova ubicació com a Laboratori d'Innovació Social (CoboiLAB) per aplegar nous esforços i créixer com a motor de transformació econòmica i social del territori. Després de dinamitzar i acompanyar més de 40 projectes i iniciatives en l'àmbit de l'emprenedoria social, CoBoi ha dut a terme un procés de reflexió per reorientar el seu futur, tot escoltant la mateixa comunitat i les veus d'experts en innovació més representatives del país.

CoboiLAB

La conclusió final d'aquest procés ha estat evolucionar cap a un espai de trobada i interacció d'agents socioeconòmics en el sentit més ampli. L'edifici de l'antic Sant Boi Centreserveis (un centre de serveis a les empreses) acull ara les dependències del nou Laboratori d'Innovació Social de Sant Boi. Sant Boi Centreserveis és un edifici en forma d'hèlix que esdevé un símbol de la transformació del territori.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat