Els infants d’Esplugues treballaran el respecte pel col·lectiu LGBTI

Imprimeix

La diversitat afectiva i sexual centrarà els debats dels alumnes de 5è de Primària

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Esplugues va acollir la constitució del desè Consell d’Infants del municipi baixllobregatí. A la cerimònia, els trenta nens i nenes es van comprometre a representar les seves aules a les nou escoles (Isidre Martí, Gras i Soler, Prat de la Riba, Lola Anglada, Folch i Torres, Matilde Orduña, Joan Maragall, Isabel de Villena i Garbí) que participen en l'edició del curs 2018-19 d'aquest projecte participatiu. La diversitat afectiva i sexual centrarà els debats dels alumnes de 5è de Primària.

Foto de grup

"L'important sobretot és estimar, que hi hagi bon rotllo, estima. Veure que tothom té els mateixos drets", va dir l'alcaldessa a l’acte. Pilar Díaz, va encomanar els nous membres del Consell d'Infants de la ciutat d'analitzar i debatre la manera de lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu LGBTI i que, els va recordar, són molt greus en alguns llocs del planeta, amb agressions o penes de presó.

DtlwJmUW4AIVR2N

Es tracta d'un tema que molts dels infants ja han tractat al llarg de l'any, per exemple, als esplais Espurnes i Pubilla Cases. Actualment, l'Ajuntament està elaborant un Pla Local LGTBI i ja disposa d'un Servei d’Atenció Integral LGTBI a l'Oficina Jove.

infancia 3

A l'acte de constitució del Consell d'Infants d'Esplugues també hi va assistir Roger Garcia, responsable de Polítiques d'Infància d'Unicef Catalunya, que va parlar amb els infants del programa Ciutat Amigues de la Infància, un reconeixement que Esplugues ha rebut enguany.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues