Un miler de persones participen en la VI Marxa El Baix Llobregat

Imprimeix

La mobilització va reivindicar l’erradicació de la violència masclista que va finalitzar en un acte al Parc de Torreblanca

 

Un miler de persones procedents dels municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Papiol, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló, van participar el passat 25 de novembre en la sisena edició de la Marxa El Baix Llobregat contra la violència masclista. Unes marxes acompanyades de grups de batukada, gegants i diverses entitats de dones i ampas del territori, que van arribar al Parc de Torreblanca on va tenir lloc l’acte central.

IMG 5597

Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va obrir l’acte incidint en la importància de la Marxa, i posant en valor la mobilització, cada vegada més forta, de bona part de la comarca per a erradicar la violència masclista. A continuació es va donar pas al minut de silenci que va anar seguit de la lectura del Manifest contra la violència per part de la guanyadora de la novena edició del Premi Literari Delta, Maite Moreno.

IMG 5621

El tancament de l’acte central va anar a càrrec de la consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos, qui va centrar el seu discurs en la sororitat femenina posant especial èmfasi en el que el Baix Llobregat és una comarca 100x100 feminista.

IMG 5646

La sisena edició va ser  una marxa marcada per la diversitat, en la que han participat persones de totes les edats i condicions, i que ha tingut també major participació d'homes, mostra de que la violència masclista és rebutjada per tota la societat.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal