Els convocants de la vaga de la sanitat volen la implicació dels usuaris

Imprimeix

La CUP dona "absolut suport" a la protesta i reclama un "canvi de model" del sistema sanitari per eliminar "la confusió entre públic i privat"

Els sindicats Metges de Catalunya i CGT i el moviment Rebel·lió Atenció Primària van demanar ahir dissabte la complicitat i la implicació dels usuaris en les vagues de cinc dies convocades la setmana que ve a l’atenció primària i, també, en hospitals i centres sociosanitaris i de salut mental concertats.

Dsw RtNXcAAWXhf

“Creiem que no ha de ser una vaga corporativista, sinó que ha de convocar tots els professionals i els usuaris”, va afirmar Ildefonso García, de la CGT i de Rebel·lió Primària, en una roda de premsa organitzada per la CUP davant el CAP Can Vidalet, a Esplugues de Llobregat, per donar suport a la protesta. “Aquesta vaga la volem fer sumant”, va subratllar Xavier Lleonart, de Metges de Catalunya. El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha reclamat “un canvi de model” del sistema sanitari per “acabar amb el paradigma que es va construir amb la sociovergència de confusió entre públic i privat. El nostre suport a la vaga és absolut”. Aragonés va exigir més recursos per a la sanitat, potenciar l’atenció primària i la comunitària, augmentar les plantilles i eliminar la precarietat dels treballadors, entre altres. Mireia Moret, de Rebel·lió Primària -moviment que aglutina professionals de la sanitat pública i que compta amb representació en prop d’un centenar de centres-, va apel·lar a la “participació” de la ciutadania en la vaga de cinc dies, de dilluns a divendres, prevista per la setmana que ve. “Tots hem patit en els darrers anys les retallades, tant en les plantilles com en els sous, i els tancaments de serveis”, va afirmar Moret. Els sindicats convocants de la vaga reclamen millores assistencials i laborals i avisen que la sanitat catalana es troba en una situació “insostenible”, especialment l’atenció primària.

Dsw7pbgXgAAXhMH

Per a la setmana que ve, de dilluns a divendres, hi ha tres convocatòries de vaga a l’àmbit sanitari, més enllà de la de funcionaris del dijous 29. El sindicat Metges de Catalunya, majoritari en el col·lectiu mèdic, va convocar primer una vaga de facultatius a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i després va sumar una segona convocatòria de metges en CAPs, hospitals d’aguts, centres sociosanitaris i de salut mental de la sanitat concertada.

Redacció / Fotos: CUP