Els convocants de la vaga de la sanitat volen la implicació dels usuaris

La CUP dona "absolut suport" a la protesta i reclama un "canvi de model" del sistema sanitari per eliminar "la confusió entre públic i privat"

Els sindicats Metges de Catalunya i CGT i el moviment Rebel·lió Atenció Primària van demanar ahir dissabte la complicitat i la implicació dels usuaris en les vagues de cinc dies convocades la setmana que ve a l’atenció primària i, també, en hospitals i centres sociosanitaris i de salut mental concertats.

Dsw RtNXcAAWXhf

“Creiem que no ha de ser una vaga corporativista, sinó que ha de convocar tots els professionals i els usuaris”, va afirmar Ildefonso García, de la CGT i de Rebel·lió Primària, en una roda de premsa organitzada per la CUP davant el CAP Can Vidalet, a Esplugues de Llobregat, per donar suport a la protesta. “Aquesta vaga la volem fer sumant”, va subratllar Xavier Lleonart, de Metges de Catalunya. El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha reclamat “un canvi de model” del sistema sanitari per “acabar amb el paradigma que es va construir amb la sociovergència de confusió entre públic i privat. El nostre suport a la vaga és absolut”. Aragonés va exigir més recursos per a la sanitat, potenciar l’atenció primària i la comunitària, augmentar les plantilles i eliminar la precarietat dels treballadors, entre altres. Mireia Moret, de Rebel·lió Primària -moviment que aglutina professionals de la sanitat pública i que compta amb representació en prop d’un centenar de centres-, va apel·lar a la “participació” de la ciutadania en la vaga de cinc dies, de dilluns a divendres, prevista per la setmana que ve. “Tots hem patit en els darrers anys les retallades, tant en les plantilles com en els sous, i els tancaments de serveis”, va afirmar Moret. Els sindicats convocants de la vaga reclamen millores assistencials i laborals i avisen que la sanitat catalana es troba en una situació “insostenible”, especialment l’atenció primària.

Dsw7pbgXgAAXhMH

Per a la setmana que ve, de dilluns a divendres, hi ha tres convocatòries de vaga a l’àmbit sanitari, més enllà de la de funcionaris del dijous 29. El sindicat Metges de Catalunya, majoritari en el col·lectiu mèdic, va convocar primer una vaga de facultatius a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i després va sumar una segona convocatòria de metges en CAPs, hospitals d’aguts, centres sociosanitaris i de salut mental de la sanitat concertada.

Redacció / Fotos: CUP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix