El ministre Ábalos supervisa la futura estació Multimodal T2 El Prat

Imprimeix

El ministre va anunciar també més projectes en els aeroports de Barcelona i Girona que suposaran una inversió de prop de 2.000 milions d'euros

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va supervisar les obres de la futura estació Multimodal T2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que permetran l'accés ferroviari i rebaixaran a 19 minuts el trajecte entre l'estació de Sants i la T1, així com la connexió entre ambdues terminals.

Ábalos, que va aprofitar l'acte per reafirmar el compromís de l'actual Govern amb la millora de les infraestructures de Catalunya, va detallar que actualment s'estan executant la primera fase de les obres, corresponents al Dic Sud de la Terminal 1, i el nou traçat de la línia R2 de Rodalies, amb un túnel de 3.385 metres.

DsswPMQW0AAOZNz

Dues fases

El ministre va anunciar que aquesta primera fase està prevista que culmini en l'estiu del proper any i que, a partir de llavors, es podrà iniciar la segona fase que inclou l'execució de l'obra de superestructura i equipaments, que inclou vies, seguretat i la nova estació intermodal de la T2. Ambdues fases comporten una inversió de més de 400 milions d'euros, a executar fins a 2021 i que suposen gran part del pressupost d'aquestes obres al Prat, d'un total de 620 milions.

També, en relació amb els aeroports de Catalunya, Ábalos va anunciar més projectes previstos per als propers 7-8 anys i que suposaran inversions properes als 2.000 milions d'euros. En concret de cara al període 2022-2026, el ministre va esmentar la futura construcció d'un edifici satèl·lit al Prat i la seva connexió amb la T1, així com l'ampliació de la terminal de l'aeroport de Girona-Costa Brava i la seva connexió amb Barcelona via AVE.

Rodalies

Respecte a les Rodalies de Catalunya, Ábalos va tornar a mostrar les seves condolences pel mort en l'accident ocorregut aquesta setmana i ha anunciat que demà dissabte, a primera hora, quedarà reestablecido el servei en via única i en 15 dies més es podrà tenir l'ús novament de les dues vies.

“No sóc aliè a la falta d'inversió que arrossega Rodalies a Catalunya en els últims anys”, va afirmar Ábalos, qui ha tornat a destacar la importància dels serveis de rodalies en el dia a dia dels ciutadans. Per aquest motiu, el ministre va dir que “segueixo convençut de la necessitat de dotar dels recursos necessaris a tota la xarxa de ferrocarril catalana, mitjançant el Pla 2017-2025, amb inversions que superen els 3.900 milions d'euros.”

Per concloure, Ábalos va anunciar que, en la propera reunió del Comitè de coordinació Aeroportuària de Catalunya, es va a presentar la iniciativa “BCN a punt” el proper estiu, amb l'objectiu d'abordar i atallar els problemes de retards i cancel·lacions soferts l'estiu anterior.

Per a això, el ministre va afirmar que es va a iniciar un procés de cerca de sinergies i complicitats amb les administracions públiques i altres organismes crítics que pot aportar la seva visió, com el sector aeronàutic i els agents econòmics i socials.

Redacció / Fotos: Ministeri de Foment