El Consell Comarcal distribueix 10.000 preservatius al Baix Llobregat

Imprimeix

Joventut engega la campanya amb el lema “Mou-te per plaer” per a la prevenció de la SIDA i les ITS

El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat engega la campanya amb el lema “Mou-te per plaer”, amb motiu de la celebració del dia 1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la SIDA.

Aquest any 2018, per facilitar els recursos per elaborar la campanya del dia Mundial de la SIDA als municipis i fomentar la participació en les activitats organitzades als Serveis d’Informació Juvenil de la comarca, el Servei Comarcal de Joventut ha distribuït 10.000 preservatius.

640 1372929594condo

Segons Joventut, l’objectiu principal d’aquesta campanya és conscienciar als i les joves de la comarca que “la SIDA no entén ni de races, ni de religions, ni de sexe, ni d’orientacions sexuals. Sinó que qualsevol persona que mantingui relacions sexuals de risc, pot contagiar-se. I sobretot que no depèn de qui siguis sinó de com ho facis.”

Imatge sida 0 0

D’altra banda, des del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), recorda que en els darrers deu anys, s’ha produït un augment important de totes les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i afecten, sobretot, a joves de menys de 25 anys.

És essencial millorar la conscienciació del risc i promoure els comportaments sexuals més segurs, així com garantir l’accés a la detecció de les ITS per conscienciar que no tenir simptomatologia no exclou ser portador d’alguna d’aquestes malalties.

Redacció / Fotos: Arxiu