L’Ajuntament de Gavà estreny encara més el setge als prostituïdors

La nova normativa despenalitza les dones prostituïdes a l’espai públic i limita les sancions, de fins a 3.000 euros, a qui contracti els serveis sexuals

Gavà fa un pas més en la lluita contra la prostitució impulsant una modificació de l’Ordenança municipal sobre els usos de les vies i els espais públics. El nou redactat, que passarà a l’aprovació del Ple municipal de novembre, especifica que “la sol·licitud o l’acceptació per part del demandant de serveis sexuals retribuïts en zones de trànsit públic en les proximitats de llocs destinats a l’ús per part de menors, com ara centres educatius, parcs infantils o espais d’oci accessibles a menors d’edat, o quan aquestes conductes, pel lloc en què es duguin a terme, puguin generar un risc per a la seguretat viària”. Així mateix, la modificació contempla que se sancionarà “aquestes conductes tindran la consideració d’infraccions greus i seran sancionades amb una multa econòmica des de 601 euros fins a 3.000”.

problema017 prostituta al Silvis

Fins ara el text contemplava aquestes multes tant per als clients com per a les dones prostituïdes. Per a l’Ajuntament, era del tot necessari despenalitzar les dones econòmicament, perquè considerem que, en cas contrari, se les victimitza doblement. La majoria d’aquestes dones són víctimes de tracta i no tenen recursos econòmics.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha presentat el canvi normatiu coincidint amb l’inici de la programació amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista que es commemora el proper 25 de novembre. El programa d’enguany s’ha dissenyat sota el lema “Hi ha escales que no porten enlloc” i, s’ha obert aquest matí amb una xerrada sobre l’APP de seguretat ciutadana al SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Gavà).

prostis gava

La modificació de l’ordenança municipal s’inscriu en el pla d’intervenció integral contra la prostitució que està en marxa des de l’estiu de 2017 amb l’objectiu de per treballar per l’eradicació d’aquesta activitat, eliminar les condicions favorables per al seu exercici, i oferir atenció i assistència social a les dones prostituïdes. En aquest sentit Raquel Sánchez ha afirmat que “amb aquesta modificació el que volem és  despenalitzar les sancions a les dones prostituïdes que considerem són víctimes d’aquesta situació, i en molts casos estan amenaçades o no tenen cap altre sortida.”

Balanç

Durant aquest estiu s’han reforçat diferents accions i s’ha incorporat, com a novetat, l’enviament de les sancions als domicilis dels prostituïdors. S’han posat un total de 17 multes (15 de les quals notificades als prostituïdors). Entre 2017 (primera edició de la campanya) i 2018 s’han imposat un total de 87 multes a prostituïdors.

Aquesta acció és una de les mesures que s’han desplegat per fer front a un fenomen complex que s’ha vist reduït sensiblement a l’espai públic de Gavà, i concretament, allà on era més evident, la C-31. Si a principis de juliol, la Policia Municipal havia identificat entre 5-7 dones prostituïdes, a 30 de setembre la xifra havia baixat a 1-2.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Vilapress-AAVV Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix