L’Ajuntament pagarà la rehabilitació de pisos i edificis de Sant Ildefons

Imprimeix

És una prova pilot, que afectarà 300 pisos, i que posteriorment es vol estendre a la resta del barri i de la ciutat

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, l’Ajuntament de Cornellà, juntament amb l’AMB i el Consorci Metropolità de l’Habitatge estan treballant en una prova pilot al barri de Sant Ildefons. El consistori liderarà una rehabilitació de grans dimensions que afectarà 300 habitatges per, posteriorment, estendre-ho a la resta del barri i al mateix municipi baixllobregatí. Un ambiciós projecte que està dirigit a propietaris i residents dels edificis i habitatges inclosos a la prova pilot (blocs de cinc plantes d’altura en dos sectors del barri de Sant Ildefons -A i B-).

L’Ajuntament, a través de Procornellà, redactarà el projecte de les obres d’acord amb els propietaris, contractarà les obres i gestionarà les subvencions per compte dels propietaris i desenvoluparà línies de finançament per pagar el cost no subvencionat de les actuacions que es realitzi. I és que l’Ajuntament aportarà entre el 40 i el 70% del finançament a fons perdut (entre els 15.000 i 35.000 euros per habitatge en funció de la renda de cada família) mentre que la resta del cost de la rehabilitació l’haurà de pagar el propietari amb la possibilitat de finançar-ho sense interessos.

Captura de pantalla 2018 11 15 a las 17.06.33

Aquest projecte es desenvoluparà amb l’estreta col·laboració dels propietaris de les comunitats de veïns afectades. L’objectiu de l’Ajuntament de Cornellà és que es millori en seguretat, en confort, en salut i qualitat de vida de les persones que hi viuen, que millori l’accessibilitat i la mobilitat a l’interior del pis, un estalvi econòmic per una millor eficiència energètica, l’actualització de les instal·lacions, la modernització i adequacions estètiques i un increment del valor de l’habitatge.

Tres propostes

L’Ajuntament de Cornellà té previst fer tres propostes diferenciades a les comunitats interessades a portar endavant aquest projecte de rehabilitació. El seu cost varia en funció del  grau d’actuació que es realitzi. El consistori instal·larà una oficina d’Habitatge al carrer Avellaner número 7 per informar els veïns i comunitats interessades.

Captura de pantalla 2018 11 15 a las 17.12.44

Segons fonts consultades per la nostra publicació es considera que aquest projecte “és bo per al barri però és una obra faraònica i molt complicada perquè s’han de posar d’acord tots els veïns de la comunitat que ho vulguin fer. A més, requereix una estructura molt feixuga”. D’altres fonts, consideren que aquesta proposta “arriba pocs mesos abans de les eleccions municipals i el que s’intenta és captar vots.”

Redacció / Fotos: Google Maps