El 58,51% de l’alumnat d’ESO i de les universitats fan vaga al Baix

És la comarca on hi ha hagut més seguiment, seguida del Vallès Occidental, amb un 56,23%

La vaga convocada arreu de l’Estat pel Sindicat d’Estudiants contra el masclisme i a favor d’una educació sexual inclusiva ha estat seguida per un 58,51% dels alumnes d’ESO i universitari a la demarcació del Servei Territorial del Baix Llobregat, segons dades del Departament d’Ensenyament, segons l’ACN.

És la zona on la crida va tenir més resposta, tenint en compte les dades recollides pels diferents Serveis Territorials d’Ensenyament a les quatre de la tarda. Després del Baix Llobregat, el Vallès Occidental fou el segon Servei Territorial on es va registrar més seguiment. A les Terres de l’Ebre el percentatge va ser del 54,37%. Pel darrere, el Servei Territorial del Maresme i el Vallès Oriental van recollir un seguiment del 34,26%, el de Lleida un 29,40%, el de la Catalunya Central un 26,63% i el de Girona un 15,93%. Al Consorci d’Educació de Barcelona es va registrar un seguiment de la vaga del 10,17% i a Barcelona Comarques un 9,50%. Finalment, a Tarragona va ser on hi va haver menys resposta a la convocatòria, amb un 3,36% de l’alumnat cridat a fer vaga.

1477478623 863310 1477486697 noticia normal

Davant d'això, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, considera que “no cal una assignatura” específica sinó “que la consciència del professorat a través del projecte educatiu digui com, quan on, en quin moment concret i de quina manera es fa aquest tipus de formació”. El conseller va fer aquestes consideracions durant la presentació del programa eduCAC d'alfabetització mediàtica per als centres educatius. Bargalló va explicar que “avui en dia molts dels centres educatius ja no estructuren el seu ensenyament des de la concepció clàssica de l'assignatura, sinó des de treballs per projectes, conjunts, transversals, i en aquest plantejament diversos hi ha tot un tipus d'ensenyaments que van més enllà del currículum”. Finalment, Bargalló va exposar que “és evident que avui en dia a un institut al nostre país li és molt difícil passar els quatre anys de secundària i dos de batxillerat sense fer referència a la formació sexual de les persones en creixement”. Per això, ha reivindicat que cal formar els alumnes “per a ser ciutadans, i la sexualitat també forma part de ser ciutadans.”

Redacció / Foto: D.G-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix