Comença la tercera edició del programa “Tenim drets, tenim llibertats”

La Palma de Cervelló va acollir l’acte de presentació amb el leitmotiv les persones refugiades i el dret a l'aigua

Aquest dissabte passat s'ha presentat la tercera edició del programa "Tenim Drets, Teixim Llibertats" a La Palma de Cervelló amb el leitmotiv les persones refugiades i el dret a l'aigua. L'acte, emmarcat dins la festa de Solidaritat d'aquest municipi, va tenir dues parts diferenciades.

La primera fou una taula rodona  moderada per la periodista Esther Romagosa, que va comptar amb la participació de Maria Peix, Cap de Cooperació de l'AMB, Xavier Gonzalez, alcalde de La Palma de Cervelló; Nour Alchikch, siriana amb càtedra UNESCO Diàleg Intercultural a la Mediterrània i representants del Casal de la Gent Gran de La Palma de Cervelló. Durant la taula rodona es van presentar les principals novetats d'aquesta nova edició. La novetat més destacada és la del taller de pintura de murals a parets sobre el dret a l'aigua. Aquells municipis que estiguin interessats, podran realitzar un mural col·lectiu a alguna de les parets del seu municipi. A part d'això, seguiran les activitats i tallers que l'any passat van tenir molt èxit: vídeo, arts plàstiques, música, joc de taula i art performàtic.

20181110 140557

La segona part de l'acte va venir marcada per la participació activa de les persones assistents. Cadascun d'ells han donat resposta a la pregunta "Per què és important l'aigua per a tu? T'imagines viure sense ella?". Les aportacions es van escriure en gotes de cartolina i s'han posat en un dipòsit d'aigua buit que formarà part de la performance de l'acte final al mes de març on els municipis metropolitans mostraran de nou el compromís amb les persones refugiades.

En aquesta tercera edició es treballarà el dret a l'aigua de persones refugiades a través de dos projectes que l'AMB té al Líban i al municipi de Kobani (Síria). El format previst serà molt semblant al de les altres edicions: reflexió i pedagogia a través de tallers i activitats amb diferents grups dels municipis, actes de carrer i un acte final conjunt.

Conscienciar a la ciutadania de l'àrea metropolitana de Barcelona sobre els drets de les persones refugiades és un dels objectius principals, amb una doble mirada molt particular: educació crítica i des del món local per a fer front als reptes globals.

Campanya

 Una de les novetats més importants d'aquesta temporada és la realització d'una campanya a través de les xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook) en què la gent haurà de respondre la següent qüestió: Per què és important l'aigua per a tu? T'imagines viure sense ella?.

Les persones que participin hauran de posar "m'agrada" a la publicació i respondre el fil amb una fotografia que expressi la importància i els valors de l'aigua.

L'etiqueta #tenimdretsteiximllibertats servirà per fer les publicacions a l'instagram i al twitter, mentre que els hagstags #TDTLLaiguaAMB #CooperacioAMB s'utilitzaran específicament per twitter.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix