Les Botigues de Sitges no s’annexionà a Castelldefels

L’alcaldessa, Maria Miranda, considera que “mantindran i reforçaran els acords de col·laboració amb el municipi del Garraf“ en matèria de transport i seguretat

El govern municipal de Sitges ha fet avui la valoració final del procés participatiu dut a terme al nucli de Les Botigues de Sitges en el que han votat 440 persones, el que representa un 24% de participació del total de la població major de 16 anys censada a Les Botigues de Sitges (1.858 persones). L’objectiu pel govern era saber si la ciutadania optava per la segregació del terme municipal de Sitges i la posterior annexió a Castelldefels. El 88’18 % (388 vots) dels que han pres part en aquest procés han optat pel sí, un 11’36 % (50 vots) pel no i 2 vots en blanc.

boti sitges castefa 2

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha expressat que “el nostre compromís era interpretar el resultat que sorgís com una expressió de la voluntat popular sempre i quan se superés el percentatge del 35% de participació. Finalment, el resultat ha estat inferior”. Forns ha anunciat l’obertura d’un procés de diàleg amb el veïnat per “treballar un full de ruta per al present i futur proper per resoldre les seves necessitats”. La voluntat del govern és analitzar els resultats amb els veïns i valorar inversions i millores en serveis que cal abordar en aquest nucli. “Volem recollir en el document el que s’ha de fer en els propers mesos i anys i esperem que resulti útil per al proper Consistori”, ha dit Forns. Finalment, ha agraït “a totes les persones residents de Les Botigues de Sitges que han participat en el procés participatiu la seva implicació en aquesta experiència que buscava sondejar l’opinió dels veïns a títol individual.”

Castelldefels “respecta” els resultats

D'altra banda, l’Ajuntament de Castelldefels ha destacat que la participació de la consulta ha estat “escassa”, de manera que el debat sobre l’annexió de les Botigues al municipi no té marge per continuar. “És un debat que no estava a les mans de Castelldefels i era indispensable confirmar si hi havia una voluntat dels veïns per segregar-se de Sitges”, ha remarcat a l’alcaldessa, Maria Miranda, assegurant que el seu govern es limita a “respectar” el resultat.

Amb tot, davant el 88% de vots majoritaris a la segregació, Miranda ha dit que demostren una “evidència històrica” del barri, on els veïns fan bona part de la seva vida diària a Castelldefels. “Interpretem el resultat com una constatació d’allò que ja coneixíem”, ha afirmat. Finalment, tenint en compte que les Botigues continuarà pertanyent a Sitges, Maria Miranda ha assegurat que mantindran i “reforçaran” els acords de col·laboració amb el municipi veí per subministrar els serveis de transport i seguretat necessaris als residents a la zona.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sitges

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix