ERC-Viladecans critica la venda del solar del Poliesportiu Centre

Segons els republicans, el casc antic ha perdut un equipament esportiu en un context de manca d’espai per encabir tota la demanda, “per les ànsies de l’equip de govern de vendre patrimoni i fer calaix”

El grup municipal d’ERC-AM a Viladecans es mostra crític amb l’adjudicació del solar del Poliesportiu Centre “al millor postor”, una constructora que ha ofert set milions d’euros pel terreny, com en una subhasta, sense incloure habitatge de protecció oficial ni cap metre quadrat d’equipaments. Pels republicans la venda que es formalitzarà al Ple de novembre demostra les ànsies de l’equip de govern (PSC+ICV) per fer calaix i lamenten que l’Ajuntament funcioni com una promotora immobiliària.”

Segons ERC-Viladecans, gràcies a la pressió veïnal i al seu grup muniucipal durant aquest mandat, el govern ha rebaixat les alçades previstes inicialment de 8 a 6 plantes, però continuen per damunt de la volumetria habitual que marca el Pla General Metropolità (PB+4). L’impacte visual serà, doncs, important. El projecte preveu aparcament soterrat, superfície comercial en planta baixa però ni un centímetre d’equipaments.

planol PoliesportiuCentre

Precisament per acabar amb aquests casos, durant el Ple de setembre ERC va pactar una moció amb els grups al govern per tendir al 30% dels pisos de protecció oficial en les futures inversions immobiliàries, segons expliquen els republicans. Tot i que encara no és una clàusula obligatòria com ho serà a Barcelona (s’està plantejant també al conjunt de l’Àrea Metropolitana), Esquerra s’ha compromès a treballar-hi per garantir el dret a l’habitatge als col·lectius amb més dificultats.  

Presa de pèl?

La portaveu municipal d’ERC, Bàrbara Lligadas, ha explicat que el principal motiu esgrimit en el seu dia per part del PSC i ICV per enderrocar el Pavelló del Centre, és a dir, finançar el complex esportiu Podium inaugurat el 2015, no tenia cap raó de ser. I menys encara després de liquidar a principis d’aquest 2018 el deute bancari per construir el nou equipament.”

Segons l’alcaldable d’Esquerra, “intercanviar l’ús del terreny del Poliesportiu cap al Podium i fer creure als veïns que era una imperiosa necessitat vendre aquesta illa per pagar el centre esportiu a la Torre Roja ha estat de traca. Hem perdut un recinte històric i estimat al casc antic, un barri mancat de serveis públics, per deixar pas a l’enèsima promoció immobiliària, sense cap pis de protecció oficial i en un context de manca d’equipaments esportius per encabir tota la demanda.”

“El govern segueix optant per vendre patrimoni públic i construir més pisos, per fer calaix. Però si l’Ajuntament està tan sanejat econòmicament com diuen, cal seguir venent patrimoni? És un consistori o una promotora immobiliària?”, s’ha preguntat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix