Gavà pateix un augment dels delictes contra el patrimoni

El municipi baixllobregatí experimenta un descens en els delictes contra les persones

Ahir es va celebrar la Junta Local de Seguretat de Gavà. A la reunió amb responsables de les forces de seguretat que operen al municipi baixllobregat es va fer un balanç dels últims sis mesos i s’han establert les properes línies d’actuació prioritàries. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va afirmar que “les dades dels darrers mesos confirmen que Gavà és una ciutat segura. Tot i això, s’ha de reconèixer que hi ha hagut un cert repunt en els delictes contra el patrimoni. Així mateix, s’ha produït un lleuger increment en els robatoris a l’interior de vehicles.”

En concret, les dades indiquen que s’ha produït un increment global del 4,6% en el conjunt de fets delictius. Una xifra marcada precisament per l’augment de les estafes a internet en un 17% i robatoris a l’interior de vehicles en un 14%.

robatori cotxe

L’alcaldessa també ha destacat la disminució, en un 14%, dels robatoris amb violència i intimidació. En concret, les estrebades baixen un 37% i els furts a establiments un 27%. Així mateix, els delictes contra les persones experimenten un descens del 6%. D’altra banda, es mantenen estables els delictes per robatoris en domicilis i en conjunt els robatoris amb força.

APP i ocupacions en habitatges

A la Junta Local de Seguretat s’han exposat les dades sobre les actuacions de la Policia Municipal de Gavà. En el darrer any cal destacar la consolidació de l’ús que fa la ciutadania de l’APP de seguretat ciutadana. La Policia Municipal ha confirmat que els ciutadans fan servir més aquesta aplicació i la disminució del nombre de trucades a la comissaria.

De l’informe també es desprèn una disminució de les ocupacions consumades a habitatges, passant de 49 a 39 en el darrer any.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix