Les incineracions superen a les inhumacions al Baix Llobregat

Hi ha hagut una evolució en els últims anys dels funerals laics enfront dels catòlics que, encara que segueixen sent la majoria (76%)

Àltima, empresa especialitzada en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris amb presència al Baix Llobregat confirma la tendència creixent que s’ha anat registrant any rere any dels serveis d’incineració fins arribar al 55% durant els nou primers mesos del 2018 superant les tradicionals inhumacions i amb un augment del 3% respecte l’any anterior.

sant joan despi 039 cementiri

Segons dades facilitades per l’empresa, la cremació manté un augment anual de gairebé un 9,4 % a Catalunya, xifra que aconsegueix un 10,55% en el cas d’Àltima durant el 2017. Tal i com ha precisat el director de l'àrea de Cementiris d’Àltima, Joan Ventura, “la incineració és una demanda que acabarà estabilitzant-se al voltant del 60% en els propers deu anys en els principals cascos urbans de Catalunya. Per aquest motiu, els cementiris han d'adaptar-se i donar resposta a aquesta tendència garantint una gestió controlada i sostenible de les cendres.”

Arran de les diverses alternatives que permeten una gestió més eficient i responsable de les cendres engegades en els últims anys, un 77% dels usuaris de serveis funeraris d’Àltima ja opten per taüts sense elements contaminants i un 40% per urnes biodegradables.

Evolució

També hi ha hagut una evolució en els últims anys dels funerals laics enfront dels catòlics que, encara que segueixen sent la majoria (76%), els laics ja representen un 24% dels serveis que Àltima realitza al Baix Llobregat. Existeix una creixent implicació de les famílies als diversos moments del procés funerari i la voluntat d'adaptar cada vegada més el comiat a les seves preferències.

funerals

Planificació anticipada

Cada vegada són més les persones a Catalunya que trien l’opció de planificar el seu comiat amb la motivació de deixar-lo resolt per als familiars, i és que en l'últim any aquest tipus de prestació ha augmentat en un 10% (dades d’Àltima), especialment entre els majors de 70 anys que no disposen d'una assegurança de defunció i que veuen d'aquesta forma una via per deixar definit, i fins i tot pagat, el seu funeral.  En paral·lel, es comencen a evidenciar signes de la presa de consciència sobre la importància de planificar, ja que les famílies sol·liciten més informació i pressupostos abans de la defunció.

  

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Àltima-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix