FGC substitueix l'enllumenat a la línia Llobregat-Anoia

Imprimeix

L’objectiu principal és assolir un estalvi rellevant en el consum d’energia que es destina actualment a la il·luminació de les estacions

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en una clara aposta per la lluita contra el canvi climàtic, està substituint tots els llums fluorescents tradicionals per llums LED (Light-Emiting Diode) a 30 estacions de les Línies Metropolitanes d’FGC, actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER).

Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipament de la Generalitat de Catalunya, impulsat per l’Institut Català d’Energia, i evidencia la voluntat de Ferrocarrils d’impulsar una mobilitat sostenible i eficient, amb un impacte menor sobre el benestar de les persones i la qualitat de l’entorn urbà.

P4220049

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, assegura que l’objectiu que ens hem fixat és que l’any 2020 totes les estacions de Ferrocarrils tinguin un enllumenat amb una tecnologia neta i ambientalment responsable”. Font emmarca aquest objectiu en la consideració que es tracta d’una inversió tractora del canvi energètic que el nostre país necessita fer i Ferrocarrils, com a empresa ambientalment compromesa amb el futur del planeta i de la gent que hi viu i hi viurà, ha de contribuir a aquest canvi imprescindible”. En aquest sentit, Font remarca que els vectors de la sostenibilitat en tots els seus sentits, la mobilitat eficient i l’estalvi energètic són part de l’ADN de Ferrocarrils, una part que haurem de potenciar exponencialment els propers anys.

Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, es canvia l’enllumenat a les estacions de: Pl. Espanya, Magòria La Campana, Ildefons Cerdà, Gornal, Sant Josep, L’Hospitalet Av. Carrilet, Almeda, Cornellà Riera, Sant Boi, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Manresa Viladordis, Manresa Baixador i Igualada.

En el conjunt de les estacions en les quals es realitza l’actuació la previsió d’estalvi anual és de 1.435.498,50 kWh/any i 100.484,90 euros.  

 

Redacció / Fotos: Arxiu