L’Ajuntament de Molins denega la llicència per construir el crematori

Imprimeix

L’alcalde ho ha anunciat a la ràdio local i ha dit que la “intenció és fer una regulació pròpia”

L’Ajuntament de Molins de Rei ha denegat la llicència mediambiental a l’empresa Serveis Funeraris de Barcelona, Mémora, que gestiona el tanatori i que ha demanat una llicència per instal·lar-hi dos forns crematoris. Segons informa Ràdio Molins de Rei, l’alcalde, Joan Ramon Casals, ha explicat que el consistori no és competent per veure si compleixen la normativa mediambiental, però s’ha detectat un error i és que no compleix el que l’ajuntament va acceptar el 2005 quan es va adjudicar el servei. Aquest és un projecte molt més gran, no té res a veure amb el que es va aprovar”. Aquí és on s’ha agafat el govern, en el fet que no es compleix en el que estava previst en el contracte i ha denegat la petició de Mémora. Això suposa que s’ha aturat, temporalment, la tramitació de l’expedient.

j.irun53512

Una regulació pròpia

Ara, l’Ajuntament té la intenció de fer una normativa pròpia per regular les incineracions, segons Ràdio Molins de Rei. S’està estudiant si el consistori podria acollir-se al fet que l’activitat del crematori podria generar problemes al municipi, per la proximitat a habitatges i per la contaminació mediambiental, per tal que les administracions supramunicipals que en tenen la competència permetin que l’Ajuntament pugui regular aquestes activitats.

A la Junta de Govern Local que es va celebrar dilluns 29 d’octubre, es va presentar a aprovació la suspensió de llicències urbanístiques, en tot el terme municipal, de les activitats d’incineració de residus, d’abocadors i d’incineració de cadàvers, de restes humanes i de restes cadavèriques, mentre no s’aprovi inicialment un Pla Especial Urbanístic per a la regulació d’aquestes activitats a Molins de Rei.

En paral·lel, es vol obrir un debat amb tota la població per conèixer l’opinió dels vilatans sobre si creuen que cal disposar d’aquest servei a la vila. En tot cas, el govern ha deixat clar que si hi hagués una opinió favorable a tenir un crematori, la seva ubicació hauria d’estar, com a mínim a 500 metres dels habitatges.

 

Redacció / Fotos: Arxiu