Els Park&Ride de Sant Joan Despí i Castelldefels, entre els més valorats

Aquests aparcaments d’intercanvi de l’AMB són dos dels tres únics categoritzats amb tres Estrelles RACC

Segons l’estudi del RACC presentat aquest matí, Auditoria dels park&ride de la regió metropolitana de Barcelona, els serveis d’aparcaments d’intercanvi de l’AMB, el de Sant Joan Despí i Castelldefels, són dos dels tres més valorats de tot l’àmbit d’estudi. Aquests aparcaments, que es van posar en marxa el febrer de 2018 com a prova pilot, disposen de places exclusives per a usuaris del transport públic al costat d’estacions ferroviàries i es gestionen via l’app AMB P+R.

L’auditoria del RACC, segons apunta el mateix informe, neix de la necessitat d’analitzar el funcionament i la qualitat dels aparcaments de dissuasió per a vehicles que hi ha a les estacions de ferrocarril de la regió metropolitana de Barcelona, anomenats aparcaments d’enllaç o park&ride. Aquesta auditoria, que ha analitzat i avaluat 10 d’aquests aparcaments i ha enquestat 500 usuaris, n’avalua l’adequació perquè realment facilitin l’intercanvi modal entre el vehicle privat motoritzat i el transport públic. Amb l’obtenció de la nota global i classificats amb Estrelles RACC, són dos dels tres únics aparcaments d’enllaç categoritzats amb tres Estrelles RACC.

IMG 0343

Aquestes dades presentades avui pel RACC posen de manifest el bon camí que segueix l’estratègia metropolitana i l’esforç en infraestructures que estem fent, per facilitar al ciutadà un veritable canvi d’hàbits i apostar pel transport públic. També per a aquells que no poden deixar el cotxe al 100%”, explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, “tot i que sabem que encara són millorables, com també apunta l’estudi, i que necessitem estendre i ampliar aquest servei a altres municipis metropolitans”, també ha recordat Poveda. “Properament arribaran a cinc municipis metropolitans més:  Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Gavà, Barberà del Vallès i el Papiol”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Bon servei

L’estudi del RACC també valora positivament i destaca l’app AMB P+R com a eina de gestió i ús del servei. Aquesta aplicació, disponible per a IOS i Android, gratuïtament, permet a l’usuari fer ús del servei de manera gratuïta i dona a conèixer en temps real el nivell d’ocupació en cada moment i si hi ha disponibilitat de places.

IMG 0368

A data d’avui, des que es va posar en funcionament el febrer de 2018, hi ha un total de 1.802 usuaris registrats. Analitzant els usuaris actius per la zona (amb com a mínim, un ús del servei), hi ha 952 usuaris actius a Castelldefels i 437 usuaris a Sant Joan Despí. D’usuaris actius setmanals en cada municipi (que com a mínim en facin un ús d’un dia per setmana), són 157 usuaris a Castelldefels i 84 a Sant Joan Despí. Els que el fan servir amb més freqüència (més de tres usos per setmana), són 61 usuaris a Castelldefels i 35 a Sant Joan Despí.

Amb aquesta app i el servei regulat que oferim, ens assegurem que els usuaris fan ús del transport públic”, diu Poveda. “Als aparcaments no regulats que hi ha a prop d’altres estacions, es detecta un ús més elevat de persones que aparquen però que no fan servir el tren o el transport públic”, explica. “Amb la regulació, aconseguim percentatges molt més elevats, de més del 93%, i ens assegurem que aquestes persones sí que utilitzin el transport públic”, afegeix Poveda.

D’altra banda, segons l’estudi del RACC, un dels elements més ben valorats del servei que ofereix l’AMB és la infraestructura. D’aquí, es valora positivament la senyalística del servei, que des de l’AMB s’ha dissenyat expressament i s’ha fet comuna per a tots els parks&ride metropolitans.

També es valoren positivament les places reservades per a vehicles elèctrics amb punts de recàrrega i la disposició, en el mateix espai, de serveis d’aparcament de bicicletes, com Bicibox (com per exemple l’aparcament de Castelldefels).

 

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix