Menys denúncies de violència masclista a la comarca

En el segon trimestre de 2018 hi ha hagut un total de 564 dones que han denunciat

Segons l’informe trimestral de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat en el segon trimestre de 2018 hi ha hagut un tota de 564 dones víctimes de violència masclista, 38 homes condemnats, 10 d’absolts. El nombre de denúncies de violència masclista (564) disminueixen tant respecte el trimestre anterior (-13) com l'any anterior (-21). Així, 14 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 84% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 12% atestat policial amb intervenció directa de la policia i 8,5% informe de lesions.

domestic violence

En el segon trimestre de 2018 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el segon trimestre de 2018 són 103 (8 menys respecte el quart trimestre i 12 menys que el segon trimestre de 2017). Disminueix el pes de les ordres de protecció denegades que ha passat de suposar el 47% en el 2017 a ser el 46,6% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca en el segon trimestre de 2018.

Els assumptes civils i els assumptes penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat disminueixen respecte el trimestre anterior. La majoria dels agressors (52,4%) als que s'ha aplicat una ordre de protecció mantenien una relació afectiva amb la seva víctima.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix