Molins de Rei s’adhereix com a nou membre de l'AMAPA

Imprimeix

La finalitat de l’associació és difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública

En el Ple de Molins de Rei es va adherir a l'Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). La finalitat de l’Associació és difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l’aigua.

La proposta va ser presentada per Josep Raventós, regidor de Medi Ambient, i va ser aprovada per unanimitat. Amb la qual cosa el nostre ajuntament passa a ser membre de ple dret en aquesta associació i es designa com a representant titular en aquesta associació a Josep Raventós i com a representant suplent a Asier Baiona, regidor de Serveis Municipals i Municipalitzacions.

Actualment formen part de l'AMAP els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Girona, Montornès del Vallès, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. Entitats i empreses públiques com l'Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres, Ecologistes en Acció, Aigües del Prat SA i Barcelona Cicle de l'Aigua SA també en són membres.

Captura de pantalla 2018 10 29 a las 18.35.53

Des de la CUP es valora molt positivament la participació “del nostre ajuntament en aquesta associació perquè ens permetrà encarar amb més suport el procés cap a la municipalització del servei d'aigua quan acabi l'actual concessió del servei el 2023. Durant els propers anys s'ha de fer una feina important per preparar tots els aspectes tècnics, jurídics i de personal per poder afrontar amb totes les garanties un procés de municipalització tan important com aquest. Poder coordinar-nos amb altres ajuntaments que estiguin en el mateix procés o que ja l'hagin finalitzat ens dona eines molt vàlides per garantir-ne l'èxit. L’aigua és un bé de tots i totes. Un bé comú. Un bé essencial per a la vida. I així cal gestionar-lo, democràticament i pública. Amb, per i des del conjunt dels veïns i veïnes dels municipis.”

En aquest sentit, per tal d'incentivar la participació i debat en tots els aspectes relacionats amb la gestió de l'aigua, es va crear el passat 22 de febrer la Taula Municipal de l'Aigua. I més recentment, el passat 20 d'octubre es va constituir precisament al municipi la Taula de l'Aigua del Llobregat, amb la participació d'entitats, persones i representants institucionals de diferents municipis de la conca del Llobregat.

 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-CUP