Molins de Rei s’adhereix com a nou membre de l'AMAPA

La finalitat de l’associació és difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública

En el Ple de Molins de Rei es va adherir a l'Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). La finalitat de l’Associació és difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l’aigua.

La proposta va ser presentada per Josep Raventós, regidor de Medi Ambient, i va ser aprovada per unanimitat. Amb la qual cosa el nostre ajuntament passa a ser membre de ple dret en aquesta associació i es designa com a representant titular en aquesta associació a Josep Raventós i com a representant suplent a Asier Baiona, regidor de Serveis Municipals i Municipalitzacions.

Actualment formen part de l'AMAP els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Girona, Montornès del Vallès, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. Entitats i empreses públiques com l'Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres, Ecologistes en Acció, Aigües del Prat SA i Barcelona Cicle de l'Aigua SA també en són membres.

Captura de pantalla 2018 10 29 a las 18.35.53

Des de la CUP es valora molt positivament la participació “del nostre ajuntament en aquesta associació perquè ens permetrà encarar amb més suport el procés cap a la municipalització del servei d'aigua quan acabi l'actual concessió del servei el 2023. Durant els propers anys s'ha de fer una feina important per preparar tots els aspectes tècnics, jurídics i de personal per poder afrontar amb totes les garanties un procés de municipalització tan important com aquest. Poder coordinar-nos amb altres ajuntaments que estiguin en el mateix procés o que ja l'hagin finalitzat ens dona eines molt vàlides per garantir-ne l'èxit. L’aigua és un bé de tots i totes. Un bé comú. Un bé essencial per a la vida. I així cal gestionar-lo, democràticament i pública. Amb, per i des del conjunt dels veïns i veïnes dels municipis.”

En aquest sentit, per tal d'incentivar la participació i debat en tots els aspectes relacionats amb la gestió de l'aigua, es va crear el passat 22 de febrer la Taula Municipal de l'Aigua. I més recentment, el passat 20 d'octubre es va constituir precisament al municipi la Taula de l'Aigua del Llobregat, amb la participació d'entitats, persones i representants institucionals de diferents municipis de la conca del Llobregat.

 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-CUP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix