Unicef Espanya reconeix Esplugues com a Ciutat Amiga de la Infància

El segell també el rebrà el 27 de novembre a Oviedo els municipis de Martorell, Molins de Rei i Cornellà per les seves polítiques adreçades a la infància i l’adolescència

Esplugues de Llobregat ha estat reconeguda per Unicef Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància (2018-2022). Aquest reconeixement és una distinció que reivindica el compromís i l'esforç que realitzen ajuntaments, mancomunitats i altres governs locals per incorporar a la infància i adolescència en el centre de la seva agenda política. El 27 de novembre es realitzarà l'acte de lliurament dels reconeixements d'Unicef, al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo. A més d’Esplugues altres municipis de la comarca que també seran reconeguts són Martorell, Molins de Rei i Cornellà de Llobregat. Aquest reconeixement se suma a la distinció de Bona Pràctica Europea Urbact que l'any passat van obtenir el Consell d'Infants i l'Audiència Pública de Joves.

CAI Unicef 1024

Polítiques i accions

Unifec Espanya reconeix amb aquest segell les polítiques adreçades a la infància i l'adolescència que es realitzen des de l'Ajuntament d'Esplugues i el conjunt d'activitats que es desenvolupen al municipi. Una de les més destacades és el Consell d’Infants, que permet donar veu als més petits i potenciar l'esperit de participació democràtica. Però hi ha altres accions, com són l’Acte de Benvinguda als Nadons, l’Escola de Pares i Mares, els ajuts econòmics, projectes de reforç escolar, el servei Minuts Menuts Municipals, els Casals d’Estiu, Esportius i Inclusius, entre moltes d'altres i en totes les àrees municipals.

Per aconseguir aquest reconeixement, Esplugues va presentar a Unicef Espanya el seu Pla Local d'Infància i Adolescència, que té com a objectiu millorar el benestar dels nens, nenes i adolescents, i que impulsa espais de participació i treballa aliances amb altres administracions públiques, institucions i entitats per assolir els seus objectius. L'abril del 2018, l'Ajuntament va iniciar un procés participatiu per incloure a ciutadania en l'elaboració del nou Pla Local d'Infància i Adolescència (previst per al maig del 2019).

Més de 270 Governs Locals

Avui són ja 274 els Governs Locals els que han situat a la infància en el centre de les seves polítiques públiques. Gràcies a això, el 41% dels nens, nenes i adolescents que viuen a Espanya, ho fan en una Ciutat Amiga de la infància. A Catalunya, de moment, hi ha setze ciutats que compten amb aquest reconeixement. Al Ple municipal de març del 2018, es va aprovar una moció per iniciar els tràmits per a l’obtenció del segell amb l'objectiu de comptar amb el posterior suport i col·laboració per seguir millorant i innovant.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix