Ensenyament modificarà el decret d’admissions als centres educatius

Imprimeix

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, reclama a Cornellà de Llobregat un "debat" sobre quin model d'interculturalitat hi ha a les escoles catalanes

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va anunciar ahir dissabte que el Govern aprovarà la modificació del decret d’admissions als centres educatius. Durant la jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya sobre la interculturalitat, al Citilab de Cornellà de Llobregat, Bargalló va explicar que l’executiu començarà a parlar a partir de la setmana que ve d’aquesta modificació per canviar el decret d’admissió d’alumnat per lluitar contra la segregació escolar. D’alta banda, el conseller va reclamar un “debat” sobre quin model d’interculturalitat hi ha a les escoles catalanes. “El debat ens va bé perquè ens ajuda a prendre decisions”, i “només l’immobilisme impedeix que el sistema millori”, va asseverar.

Dqg WizX4AI Vm5

El conseller vol que la legislatura actual sigui la legislatura ”contra la segregació escolar” i per això incorporarà canvis per afavorir una millor equitat del sistema educatiu com ara aquest nou decret d’admissions, la normativa que regula els punts de cada família per accedir a una plaça pública. Així, Bargalló vol donar impuls al Pacte contra la segregació escolar i, per tant, aposta per un nou decret d’admissions que permeti garantir un millor dret dels infants. Seguint les recomanacions que en diverses ocasions ha fet el Síndic de Gregues perquè el sistema educatiu sigui més equitatiu, Bargalló està decidit a modificar aquest decret, que regula els punts i les normes d’accés a les places públiques d’escoles i instituts.

Redacció / Fotos: Departament d’Ensenyament