L’Ajuntament de Sant Feliu promociona el projecte d’agricultura social

Imprimeix

El consistori celebrarà aquest dilluns i dimecres dues jornades de portes obertes

El dilluns 29 d'octubre, de 16 a 18 h, i el dimecres 31 d'octubre, d'11 a a 13 h, tindran lloc unes jornades de portes obertes als horts socials de Sant Feliu de Llobregat, un projecte solidari d'agricultura social impulsat i liderat per l'Ajuntament en col·laboració amb la cooperativa Tarpuna. Durant les jornades, professionals i participants del projecte informaran i aclariran dubtes a les persones empadronades al municipi que vulguin treballar a l'hort de forma activa i amb una disponibilitat horària de 6 hores a la setmana.

2649421

Es tracta d'un projecte gratuït que conjuga la recuperació d'un espai per a l'agricultura amb l'atenció a les necessitats de persones amb dificultats d'inserció laboral, les quals accedeixen mitjançant els Serveis Socials municipals o els bancs d'aliments. Són homes i dones en situació d'atur de llarga durada, sense cobertura i amb familiars a càrrec i també joves amb dificultats d'inserció laboral.

Els terrenys, de propietat municipal, es troben al costat del carrer del Pla, entre la riera de la Salut i el carrer de Ramón y Cajal (riera de la Font). L'hort es cultiva amb tècniques d'agricultura ecològica entre tots els usuaris, amb un repartiment de la collita equitatiu entre tots els participants per al seu propi consum. A més, hi ha l'opció que després d'un temps de formació principalment pràctica, es pugui conrear també una parcel·la individual, tot compaginant aquesta tasca amb les del terreny comunitari.

2649447

Els horts socials tenen com a principals objectius afavorir la inserció social de les persones que hi participen, contribuir al seu benestar personal, tant en l'àmbit de la salut com de l'alimentació, i millorar la seva qualitat de vida. En aquest sentit, les persones beneficiàries valoren positivament el fet d'estar actives, ja que creix la seva autoestima i autoconfiança, estimula les relacions socials i els ajuda a reduir l'estrès.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat