La campanya de vacunació contra la grip, a punt

Imprimeix

El Departament de Salut ha adquirit més d’1.200.000 dosis de vacunes que estaran disponibles a tots els CAP i centres vacunals

El Departament de Salut ha anunciat que la campanya de vacunació contra la grip d’enguany al Baix Llobregat començarà el 22 d’octubre. La campanya incidirà, com ja és habitual, en la vacunació dels grups de risc, com són les embarassades, els malalts crònics i amb factors de risc de totes les edats (un 32,3% entre 0 i14 anys i d’un 20% entre 15 i 59 anys) i les persones més grans de 60 anys (actualment tenen una cobertura vacunal del 54,25%).

Dpx BDDW4AAvNrn

La campanya de vacunació contra la grip també s'adreça als cuidadors, a les persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris i a professionals com ara policies, bombers, personal de protecció civil, d’emergències sanitàries i d’institucions penitenciàries, entre d’altres.

Dpx 8yKXgAAECZv

Professionals sanitaris

El principal objectiu de la campanya d’aquest any és evitar que els professionals sanitaris puguin contagiar els malalts o les persones amb més risc de complicacions, alhora que es protegeixen de forma individual ja que tenen un risc molt més alt de contagi que la població general. Els sanitaris tenen una incidència de grip entre 3 i 5 vegades superior a les persones que no treballen en aquest àmbit”, explica el secretari de Salut Pública, Joan Guix.

Més d’un milió de dosis

El Departament ha adquirit més d’1.200.000 dosis de vacunes que estaran disponibles a tots els CAP i centres vacunals, amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia. El període òptim de vacunació és fins el 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic, que aquest any se situa als 110,7 casos per 100.000 habitants. Tot i això, les dosis estaran disponibles durant tota la temporada de grip.

images vacunacio

L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta i va causar 1.306 casos greus confirmats pel virus de la grip. El 64,5% no estaven vacunats; un 79,8% presentaven algun factor de risc; i un 61,3% eren persones més grans de 64 anys. La malaltia va provocar 175 defuncions, de les quals el 57,3% eren persones no vacunades.

Redacció / Fotos: Arxiu-Departament de Salut