Territori i Sostenibilitat obre el tercer carril de la C-55 a Collbató

Imprimeix

L’obra, amb una inversió de 2,8 milions d’euros, millora la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit de la carretera que en aquest tram registra un trànsit de més de 14.000 vehicles diaris

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert avui el tercer carril construït a la C-55 a Collbató, una actuació que ha comptat amb una inversió de 2,8 milions d’euros i que permet millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en una carretera que en aquest tram registra un trànsit de més de 14.000 vehicles diaris. L’actuació ha consistit en la construcció d’un tercer carril en el sentit Manresa d’1,1 quilòmetres que dona més capacitat i seguretat a la carretera. També s’ha col·locat, al centre de la via, una barrera de seguretat de formigó per reforçar la separació dels dos sentits de circulació i evitar els xocs frontals.

4ec3e480 a0b5 4551 9a5c 3b84875c28a8

El projecte ha inclòs també la millora de l’encreuament de la C-55 amb la B-113 (carretera de ca n’Astruc), amb la formació d’un tercer carril central a la C-55 i un enllaç en forma de T amb carrils centrals de girs d'esquerra a la C-55 per a fer els canvis de sentit amb més comoditat i seguretat. Altres tasques incloses en aquesta actuació han estat el tractament previ dels punts de la carretera on hi hagi flonjalls (deformacions), l’estesa d’una nova capa de paviment, la millora dels elements de drenatge o la formació de noves cunetes.

D’altra banda, s’ha construït un calaix que, a més de facilitar el drenatge, servirà de pas de fauna. També s’ha adequat la senyalització i col·locat noves barreres de seguretat. Finalment, s’han inclòs hidrosembres, plantacions i mesures addicionals d’integració en l’entorn.

  

Redacció / Fotos: Territori i Sostenibilitat