La formació dual arriba a l’Ajuntament de Molins de Rei

Imprimeix

Quatre alumnes vicentins i un molinenc de cicles de grau superior poden fer les pràctiques dels seus estudis

L’Ajuntament de Molins de Rei ha signat un conveni amb el departament d’Ensenyament on cinc alumnes d’instituts de Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts han pogut acollir-se al programa de formació professional en alternança dual.  Els primers alumnes que s’han beneficiat d’aquest projecte són quatre alumnes del cicle superior d’educació infantil de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, que faran tasques productives i de suport a les escoles bressol municipals de Molins de Rei. També hi ha un cinquè alumne del cicle superior d’administració i finances de l’Institut Bernat el Ferrer, que farà les seves pràctiques a l’àrea de Serveis Generals de l’Ajuntament. Aquestes primeres estades, corresponents al curs 2018-2019, finalitzaran a mitjans de juliol de 2019, si bé el conveni de col·laboració amb el departament d’Ensenyament estarà vigent fins al 2022. Mai abans l’Ajuntament havia format part de cap programa de formació dual.

molins03

Alternança dual

La formació professional en alternança dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat de l’alumnat en el centre de treball. És un sistema practicat en molts països, com ara Alemanya, Àustria o Suïssa. Comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat en l’activitat durant l’estada a l’empresa, en qualitat de treballador becari.

A Catalunya es vol donar prioritat a aquesta modalitat formativa que apropa empresa/administració i centre educatiu. L’objectiu és satisfer les necessitats de les empreses i garantir que la formació rebuda per l’alumnat cobreix les necessitats del mercat. L’alumnat amb aquesta modalitat pot ser productiu en períodes de temps raonablement curts i assumibles per les empreses.

Redacció / Foto: Arxiu