L’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència per Emirats Àrabs Units

El centre sanitari atén actualment cada any prop de 700 pacients d’altres països

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha signat un acord amb el govern dels Emirats Àrabs Units amb l’objecte de col·laborar en el tractament de pacients pediàtrics complexes i intensificar l’intercanvi de professionals i experiències. L’acord ha estat signat per l’ambaixadora dels Emirats Àrabs Units a Espanya, Hissa Abdullah Al Otaiba, i el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, en presència del Subsecretari del Departament de Salut d’Abu Dhabi, Mohammed Hamad Al Hamli. Els representants dels Emirats han destacat que el conveni signat enforteix la col·laboració  conjunta i permet obrir horitzons més amplis per a futures cooperacions. Per la seva part, Manel del Castillo, ha afirmat que “aquest acord demostra que el govern dels Emirats està satisfet amb la col·laboració mantinguda fins ara  i  representa un pas més en el procés d’ internacionalització de l’Hospital Sant Joan de Déu”.

L’Hospital Sant Joan de Déu atén actualment cada any prop de 700 pacients d’altres països. El 45% dels pacients estrangers provenen de Rússia i altres repúbliques exsoviètiques, un 23% d’Amèrica Llatina, un 9% d’Europa, el mateix percentatge del Nord d’Àfrica i un 8% de l’Orient Mitjà. La resta d’infants provenen de l’Àfrica subsahariana, Amèrica del Nord i de la regió del Pacífic. El 73% dels pacients estrangers atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu venen finançats a través de fundacions o del govern del seu país d’origen.

Premi

Una eina de gestió de llits ideada per l'Hospital Sant Joan de Déu ha estat premiada en el 42è IHF World Hospital Congress que se celebra entre els dies 10 i 12 d’octubre a Brisbane (Austràlia). La International Hospital Federation (IHF) l’ha triat entre 160 iniciatives hospitalàries presentades, provinents de 33 països d’arreu del món, i li ha concedit el premi d’argent a l’excel·lència en lideratge i gestió en salut

premi internacional gestio llits hospital sant joan deu barceloa

El sistema desenvolupat per Sant Joan de Déu es basa a combinar dades reals i estimades per establir un algoritme predictiu sobre la disponibilitat de llits amb 24 hores d'anticipació. Aquesta informació permet prendre decisions per adequar la capacitat a l'activitat programada i a la necessitat de pacients que ingressen de forma urgent. L'eina se centra a identificar quan cal prendre decisions correctives i quan no cal, evitant així fer-ho quan no és necessari. D'aquesta manera s'aconsegueix minimitzar les situacions de saturació pel fet d'haver pres mesures correctives a temps.

Redacció / Fotos: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix