Azón: “La Guàrdia Civil és un cos policial de primer ordre a Catalunya”

A l’acte de commemoració de la festivitat de la Patrona de la Guàrdia Civil, celebrat a la Comandància de Barcelona de Sant Andreu de la Barca, han assistit també la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca i Ibáñez; i el General de Brigada Cap de la Zona de Catalunya, Pedro Garrido; entre altres autoritats civils i militars

El Director General de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha presidit en el matí d'avui, en la Comandància de Barcelona situada a Sant Andreu de la Barca, els actes en commemoració de la festivitat de la Patrona del Cos. A l'acte han assistit també la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca; i el General de Brigada Cap de la Zona de Catalunya, Pedro Garrido; entre altres autoritats civils i militars.

2018 10 11 PATRONA BCN 01

Durant l'acte s'han imposat tretze Creus de Plata al Mèrit de la Guàrdia Civil i 84 Medalles al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu Blanc. A continuació s'ha celebrat un homenatge als caiguts del Cos. També s'ha dut a terme una parada militar i desfilada en el qual han participat efectius a peu de diferents unitats i especialitats de la Guàrdia Civil, així com una unitat motoritzada composta per vehicles del Seprona, de Seguretat Ciutadana, de l'Agrupació Rural de Seguretat (ARS) i del Grup d'Activitats Subaqüàtiques (GEAS).

2018 10 11 PATRONA BCN 04

Félix Azón ha començat la seva intervenció recordant als morts i afectats en la tragèdia ocorreguda a la Illa de Mallorca, “i espero que es localitzi al més aviat possible a les persones que romanen desaparegudes”. En aquesta línia ha agraït la labor de la Guàrdia Civil i de la resta de serveis d'emergència que estan treballant “intensament en la labor de cerca i ajuda a la ciutadania”. Ha continuat assegurant que “com cada any en aquestes dates, la Guàrdia Civil commemora amb un acte solemne el patronatge de la seva benvolguda Verge del Pilar” i ha destacat que els més de 3.300 guàrdies civils destinats a Catalunya segueixen complint amb la missió constitucionalment encomanada de “protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana”. Així mateix, ha destacat que “aquesta celebració té una significació especial, ja que aquest any commemorem el 40 aniversari de la Constitució Espanyola de 1978 que ha portat el major període de benestar i progrés social de la nostra història.” El Director General ha emfatitzat en les principals actuacions de la Guàrdia Civil a Catalunya com la lluita contra el terrorisme, on s'estan potenciant les línies d'actuació per actuar contra les estructures de propaganda, enaltiment del terrorisme, radicalització, captació i finançament, especialment a través de l'ocupació de xarxes socials i plataformes digitals. En referència al crim organitzat ha assegurat que “constitueix un àcid social, per la seva capacitat destructiva. I aquí, a Catalunya, en la Guàrdia Civil lluitem contra la corrupció, la delinqüència econòmica, l'acció de les grans màfies i els tràfics il·lícits d'éssers humans, armes, explosius i mercaderies.”

2018 10 11 PATRONA BCN 02

El Director General ha assenyalat també com a missions específiques de la Guàrdia Civil a Catalunya el servei integral que presta en relació amb el control d'armes i explosius; en el referit al resguard fiscal de l'Estat en fronteres, ports, aeroports i en zones costaneres, així com el servei marítim i les unitats del Seprona. Així mateix Félix Azón ha destacat que “a ningú li càpiga el dubte que la Guàrdia Civil és un cos policial de primer ordre a Catalunya, amb múltiples i variades competències a les quals fer front”. També ha volgut el Director General reconèixer públicament el lliurament, sacrifici, abnegació i fortalesa de tots els guàrdies civils de Catalunya davant els no pocs moments difícils que passen, tant ells i elles com les seves famílies. “Estem amb vosaltres i us animem a seguir endavant”. Félix Azón s'ha referit a “la necessitat de millorar la qualitat de vida i de prestació del servei del personal que serveix en aquesta Institució”, i per a això, entre altres mesures, “estem treballant activament per la igualtat i per impulsar la incorporació de la dona a la Guàrdia Civil, que el seu XXX aniversari hem celebrat recentment”. També s'ha referit a l'inici del procés d’“equiparació salarial”, que “ha estat impulsat de manera inqüestionable, ferma i decidida per l'actual Govern i que situarà a la Guàrdia Civil, en tres anys, en una posició més que raonable dins del marc retributiu de l'Estat”.  Azón ha tingut un record de reconeixement i gratitud eterna pel sacrifici de tots aquells que van perdre la seva vida en el compliment del seu haver d'i, en particular, pels 6 companys que al llarg d'aquest últim any han mort en acte de servei.

Dotació a Catalunya

La Guàrdia Civil a Catalunya compta amb més de 3.300 efectius desplegats a les províncies de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. Estan distribuïts en diverses Unitats i especialitats com a Intervenció d'Armes, Servei de Protecció de la Naturalesa, Servei Marítim, Servei Aeri, Servei Cinològic, Servei de Desactivació d'Explosius, Fiscal i Fronteres, Informació, Policia Judicial o Muntanya, que duen a terme les missions que té encomanada com el resguard fiscal de l'Estat, la vigilància de Ports i Aeroports, la protecció del medi ambient, el control de d’armes i explosius, recerca i informació, entre unes altres.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix