Set municipis de la comarca promouran la participació digital amb “Decidim”

Imprimeix

La Diputació de Barcelona vol incentivar a la ciutadania sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques

La Diputació de Barcelona impulsa estratègies innovadores de participació ciutadana, adaptades als nous temps i a les noves necessitats detectades i expressades pels municipis de la demarcació. Per aquest motiu s'han creat l'eina "Decidim", una forma telemàtica i  no presencial, per tal de facilitar la incorporació a la participació de persones que habitualment no participen i afavorir la realització de propostes concretes d'actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització.

casa serra de barcelona

Aquest és un projecte de software lliure desenvolupat de manera conjunta per institucions (ajuntaments, ens locals i Diputació de Barcelona) i la ciutadania per tal de disposar d'una eina efectiva de participació a la xarxa. L'impuls de les polítiques de participació i la inclusió de les noves tecnologies busquen fomentar un rol actiu i rellevant de la societat civil, de manera que la ciutadania pugui participar sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques.

a5cceb8c c287 4381 8109 aa800ae03ebb

El projecte s'inicia a trenta-quatre ajuntaments, on la majoria impulsaran processos de pressupostos participatius. També es realitzaran processos de consulta sobre el POUM, entre d'altres temes. Els participants al projecte a la comarca del Baix Llobregat són: Begues, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Olesa de Montserrat i Esplugues de Llobregat.

Redacció / Fotos: Diputació-Arxiu