Sant Just condemna cada últim dijous de mes la violència masclista

Imprimeix
Sant Just Desvern condemnarà públicament cada últim dijous de mes la violència masclista amb una concentració institucional silenciosa de cinc minuts davant de l’Ajuntament de la localitat a les 12 hores.

El Consell Municipal de les Dones va impulsar i redactar una moció que l'Ajuntament va aprovar per tal d’establir el compromís de sortir al carrer l’últim dijous de cada mes a rebutjar en públic els crims de la violència masclista i exigir tolerància zero contra els seus autors.

Cinc dones han mort víctimes de les seves parelles en els 25 dies que portem d’any.

Des de l’Ajuntament de Sant Just Desvern han recordat que la línia 900 900 120 de l'Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomas, de forma gratuïta i confidencial, les 24 hores del dia.

A més, a Sant Just Desvern existeix el Circuit d'Atenció a les Dones, fotmat per agents policials i de benestar social, que atén i segueix els casos de violència masclista al municipi, així com el Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) que inclou els serveis d'assessorament psicològic i jurídic.

Segons han informat fonts municipals, l'entitat JustDona fa la primera acollida a les dones que sol·liciten el servei del PIAD.  Són ateses per una psicòloga a la seu de l'entitat i, des d’aquest mes, el Servei de Benestar Social fa la primera acollida i redirecciona les persones que precisen els serveis d'assessorament jurídic que es presta al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Redacció | Foto: Arxiu