El Prat de Llobregat estrena el primer pis per a presos en tercer grau

Els interns es passaran entre vuit i deu mesos i es permetrà el contacte familiar entre l’intern i el seu entorn

El Departament de Justícia ha inaugurat quatre pisos nous -entre ells un al Prat de Llobregat- per a presos que estan en tercer grau. Es tracta d'habitatges que entre tots sumen 85 places i que permeten al condemnat "fer vida normal", fora del centre penitenciari. La consellera de Justícia, Ester Capella, reivindica el model penitenciari català i assegura que el procés de 'semillibertat' dels presos "és clau", per a la seva integració. "Els índexs de reincidència són molt baixos", ha reblat Capella, que ho vincula a "l'acompanyament" que es fa amb el pres. Els habitatges es troben a Figueres, El Prat de Llobregat, Barcelona i El Vendrell.

La titular de Justícia explica que la voluntat és anar cap a un model com el nòrdic i seguir ampliant el nombre de pisos. Un repte i un exemple. "Tenim molt clar que la nostra aposta és la reinserció i per tant cal acostar i posar les coses fàcils a aquests interns", ha reblat Capella. De fet, la consellera ha recordat que la convivència es converteix en "un repte" per als interns.

DovZrg6XUAEiTpY

La titular de Justícia també ha assenyalat que els interns que segueixen aquest programa actuen com "un exemple" per a d'altres persones que estan complint condemna, i que quan surtin hauran d'integrar-se en aquests espais. En total, els interns es passaran entre vuit i deu mesos en aquests pisos. Cada un dels pisos es troben relativament a prop de les presons, de tal manera que permet el contacte familiar entre l'intern i el seu entorn. A cada pis hi ha habitacions per a home si per a dones.

Més de 300 places

En total a Catalunya hi ha catorze residències com la de Figueres. Entre totes compten amb més de 300 places. La més important és la de Mollet del Vallès, una masia amb cabuda per a 40 interns. A això també cal sumar-hi els Centres Oberts situats a cada capital de demarcació.

Redacció / Fotos: Departament de Justícia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix